Jelek, hogy készen állsz a tetoválásra

A tetoválásokat gyakran a felnőttkor jelének tekintik, és sokak számára az első tetoválás nagy mérföldkő. Bár nincs szabály arra vonatkozóan, hogy mikor állsz készen a tetoválásra, íme hat jel arra, hogy valószínűleg már felkészült vagy:

Kiváló művészre bukkantál

tetováló művész

Amikor tetoválásra kerül a sor, van néhány dolog, amit figyelembe kell venned.

Mindenekelőtt meg kell győződnöd arról, hogy az általad választott művész jó hírű. Ez azt jelenti, hogy a tetoválóművésznek van tapasztalata a minőségi tetoválások elkészítésében, amelyek jól néznek ki és tartósak.

Másodszor, meg kell bizonyosodnod arról, hogy a művész jól ismeri a tetoválási folyamatot. Képesnek kell lennie arra, hogy minden tetoválást az egyedi igényeidhez igazítson.

Végül pedig azt is szeretnénk, ha a művész jártas lenne mind a hagyományos, mind a modern tetoválási technikákban. Ez biztosítja, hogy a friss tetoválásod évekig a lehető legjobban nézzen ki.

Még több info: Mit kell kérdezned a tetoválóművésztől mielőtt tetováltatnál?


A megfelelő dizájnt választottad

tetoválás nő

Amikor a megfelelő tetoválás dizájnt kell megtalálnod, van néhány dolog, amit szem előtt kell tartanod.

Az első és legfontosabb, hogy a dizájnnak olyannak kell lennie, amiben jól érzed magad.

Másodszor, a tetoválásnak ki kell egészítenie a testalkatodat és a vonásaidat.

Végül pedig bizonyosodj meg arról, hogy a kiválasztott tetoválóművész képzett, és van tapasztalata az adott dizájnú tetoválások elkészítésében.

Ha követed ezeket az egyszerű tippeket, biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a számodra tökéletes tetoválást!

Tippek: Melyek a legnépszerűbb tetoválás minták?


Kiszámoltad a költségeket

A tetoválásoknak minden formája és mérete létezik, az árak néhány száz dollártól több ezer dollárig terjednek. A költségek a tetoválás összetettségétől és a tetoválás helyétől függően is változhatnak. Íme néhány tényező, amelyet figyelembe kell venned, amikor mérlegeled a tetoválás költségeit:

A tetoválás helye – Egyes tetoválások, például a nyakon lévő tetoválások drágábbak

A tetoválás kialakítása – A bonyolultabb minták elkészítése több időt és szakértelmet igényelhet, ami növelheti a teljes költséget.

A tetoválás mérete és alakja – A nagy tetoválások a megnövekedett munkadíj miatt szintén drágábbak lehetnek.

A művész – Valaki, aki tapasztalt a tetoválás elkészítésében, valószínűleg többet fog kérni, mint valaki, aki új ebben a mesterségben.


Felkészültél a tetoválás gyógyulási folyamatára

tetoválás kenése

Ha tetováláson gondolkodsz, valószínűleg van néhány kérdésed a gyógyulási folyamattal kapcsolatban. Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani:

A tetoválásokat úgy tervezték, hogy maradandóak legyenek. Ha a tetoválásod megfelelően gyógyul, akkor a tetoválás élethosszig megmarad.

A tetoválás gyógyulási ideje a minta méretétől és összetettségétől függően változik, de a legtöbb tetoválás teljes gyógyulása körülbelül két-négy hétig tart.

Az első tetoválási időpontban a művész antibiotikus kenőcsöt és steril kötszert fog felírni, hogy segítsen megelőzni a fertőzéseket és felgyorsítani a gyógyulást.

A tetoválás gyógyulása alatt mindig legyen hidratált; fogyasszon sok folyadékot, és ne fogyasszon koffeint, alkoholt és fűszeres ételeket ez idő alatt.

Tudj meg többet: Hogyan gyógyul a tetoválás?


Elfogadod a lehetséges tetoválási kockázatokat

Sokan jól érzik magukat a bőrük festésével járó lehetséges tetoválási kockázatokkal. Végül is mindenfajta testművészet magában hordoz bizonyos szintű kockázatot, de vannak módszerek e kockázatok minimalizálására. Az első és legfontosabb, hogy olyan jó hírű tetoválóművészt válasszunk, aki jártas a biztonságos tetoválási gyakorlatokban. Másodszor, a minta kiválasztása előtt tanulmányozd a különböző tintatípusokat és azok biztonsági aggályait. Végül pedig gondoskodj a terület tisztításáról és hidratálásáról a találkozó után, hogy a lehetséges mellékhatások kevésbé valószínűek legyenek.


A tetoválás egy személyes kifejezés

tetoválás közös

Végtelen sok oka lehet annak, hogy valaki tetoválást szeretne csináltatni. Ez lehet olyan egyszerű, mintha egy személyes műalkotással szeretne büszkélkedni a barátai és a családja előtt, vagy lehet ennél sokkal személyesebb, például egy mélyen gyökerező érzés vagy emlék kifejezése. Egyesek számára a tetoválás az identitásuk szerves részét képezi. Az önkifejezés és a hovatartozás szimbólumának tekinthetők. Akár az első, akár a századik tetoválásodat készítteted, nincs rossz út.


Elfogadod a lehetséges tetoválási kockázatokat

Sokan jól érzik magukat a bőrük festésével járó lehetséges tetoválási kockázatokkal. Végül is mindenfajta testművészet magában hordoz bizonyos szintű kockázatot, de vannak módszerek e kockázatok minimalizálására. Az első és legfontosabb, hogy olyan jó hírű tetoválóművészt válasszunk, aki jártas a biztonságos tetoválási gyakorlatokban. Másodszor, a minta kiválasztása előtt tanulmányozd a különböző tintatípusokat és azok biztonsági aggályait. Végül pedig gondoskodj a terület tisztításáról és hidratálásáról a találkozó után, hogy a lehetséges mellékhatások kevésbé valószínűek legyenek.

Tudj meg többet: Tetoválás Allergia – Tünetei, Kezelése és Okok


A tetoválás egy személyes kifejezés

csillag tattoo

Végtelen sok oka lehet annak, hogy valaki tetoválást szeretne csináltatni. Ez lehet olyan egyszerű, mintha egy személyes műalkotással szeretne büszkélkedni a barátai és a családja előtt, vagy lehet ennél sokkal személyesebb, például egy mélyen gyökerező érzés vagy emlék kifejezése. Egyesek számára a tetoválás az identitásuk szerves részét képezi. Az önkifejezés és a hovatartozás szimbólumának tekinthetők. Akár az első, akár a századik tetoválásodat készítteted, nincs rossz út. Miért ne mernéd megtenni a lépést, és miért ne tennéd meg, hogy a következő tetoválásod különleges legyen számodra?


Összegzés

Nincs egyetlen válasz arra, hogy készen állsz-e a tetoválásra vagy sem. Egyesek már néhány tetoválásról szóló beszélgetés után készen érzik magukat, míg másoknak több időre és elmélkedésre lehet szükségük. Itt van azonban néhány jel, ami arra utalhat, hogy készen állsz a tintára:

  • Világos elképzelésed van arról, hogy mit szeretnél és mennyibe fog kerülni.
  • El tudod képzelni a fejedben a kész művet, és jól érzed magad a gondolattal, hogy megcsináltatod.
  • Hajlandó vagy megtenni a szükséges lépéseket (kutatás, konzultáció szakemberrel) annak érdekében, hogy a tetoválásod a lehető legjobb legyen.
  • Nem félsz a fájdalomtól vagy a bonyolult eljárásoktól – mindkettő legyőzhető gyakorlással!
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.