Melyek a legnépszerűbb tetoválás minták?

A tetoválás egy végleges döntés. Ezért nehéz megérteni, hogy miért kapkodják el sokan a tetoválást, és miért nem gondolják át, hogy valójában mit is fognak örökre a bőrükbe vésetni. Elég gyakori, hogy az emberek úgy sétálnak be egy tetoválószalonba, hogy alig vagy egyáltalán nem tudják, milyen minta érdekli őket. Emiatt a legtöbb üzletben vannak tetoválási ötletekkel teli könyvek, amelyekből ötleteket lehet meríteni.

Íme egy lista a legnépszerűbb tetoválási mintákról.

1. Törzsi tetoválások

törzsi tetoválások

A törzsi tetoválások több ezer évvel ezelőtt keletkeztek, és a mai napig használják a különböző kultúrákban szerte a világon. A törzsi tetoválások olyan területekről származnak, mint Hawaii és Szamoa.

Jellemzőik közé tartoznak az erős fekete vonalak és a geometriai minták árnyékolása. A törzsi tetoválásokban az a nagyszerű, hogy a tetoválóművész sokféle kreativitást alkalmazhat.

Valójában bármilyen alap dizájn könnyen kaphat törzsi jelleget egy képzett tetoválóművész által, pusztán szabadkézi munkával. A rugalmasságnak köszönhetően bárki könnyen előállhat egy egyedi törzsi tetoválás mintával.


2. Kelta tetoválások

kelta tetoválás

A kelta minták hihetetlenül népszerű választásnak számítanak manapság azok számára, akik tetováltatni szeretnének.

A körök az egységet vagy az örökkévalóságot, a spirálok a reinkarnációt vagy az élet és az újjászületés ciklusait, a háromszögek a föld, a tenger és az ég hármas uralmát jelképezik. Az egymásba fonódó állatok és emberek általában kapcsolatokat jelképeznek, vagy az emberiség és a természet egymásra utaltságát hangsúlyozzák.

Néhány ősi kelta szimbólum jelentése az idők során megváltozott, mivel az egyház bevezetése és más kultúrák hatása befolyásolta őket.


3. Kereszt tetoválások

kereszt tetoválás

A kereszt minták az egyik legrégebbi típusú minták, és még mindig hihetetlenül népszerű választás azok számára, akik tetováltatni szeretnének. 4 alapvető é népszerű kereszt minta van.

  • Kelta kereszt
  • Vaskereszt
  • Gótikus kereszt
  • Keresztény kereszt

4. Pillangó tetoválás

pillangó tetoválás

A pillangó tetoválás még mindig hihetetlenül népszerű választás a tetováltatni vágyók körében. Sokféleképpen elkészíthetők. Lehet nagyszabásúan, merész színekkel és részletekkel, vagy lehet finomabb megközelítéssel is. El lehet őket úgy készíteni, hogy megfeleljenek a pillangó valósághű megjelenésének, vagy lehetsz nagyon kreatív az ábrázolásoddal. Kombinálhatod őket más mintákkal és témákkal is.
Mielőtt egy hatalmas pillangót tetováltatnál a testedre, vedd figyelembe a következőket. A pillangó alapvető szimbolikája magában foglalja a kecsességet, a szépséget, a spiritualitást, az átmenetet.


5. Sárkány tetoválás

sárkány tetoválás

A sárkány tetoválás napjaink egyik legkeresettebb tetoválási mintája! Japánban a sárkányok fontos részét képezik a japán mitológiának. A japán sárkány tetoválások a hatalmat, az otthon és a család védelmét és a hosszú életet szimbolizálják. Kínában a sárkányt erősebb, férfiasabb ábrázolásmóddal ábrázolják. Ott az erőt, az intelligenciát, a szerencsét, az egészséget és a harmóniát jelképezik. Általában az életet, a szerencsét és a termékenységet védik.


6. Angyal tetoválás

angyal tetoválás

Általában, amikor a nők angyaltetoválást varratnak, ez a nyugalmat és a derűt szimbolizálja. Amikor a férfiak kapnak, az általában inkább a spiritualitásukkal és belső énjükkel való kapcsolatot szimbolizálja. Egyes angyal tetoválás minták úgy vannak kialakítva, hogy viselőjüket biztonságban és védelemben részesítsék. Természetesen vannak sötétebb minták is, amelyek egy személy sötétebb oldalát is képviselhetik. Általánosságban elmondható, hogy az angyal szimbólum Isten képviselőjét jelképezi, és az általa nyújtott szellemi és érzelmi támogatást.


7. Kar tetoválás

kar tetoválás

A kar tetoválás szintén nagyon gyakori, és sokféleképpen lehet elkészíteni. Valószínűleg ez a test leggyakoribb helye a tetoválásnak. Mind a keleti, mind a nyugati kultúrákban gyakoriak. A testnek ez a helye nagyon jól látható, ezért olyan mintát tetováltass, ami fontos számodra.

A teljes kar tetoválás a legmerészebb választás. A teljes kar tetoválás elkészítése nagyon hosszú időt vesz igénybe, és általában egynél több munkamenetet igényel.


8. Koponya tetoválások

koponya tetoválás

A koponya tetoválás lehet mókás vagy vidám, ijesztő és hátborzongató. A koponya szimbóluma világszerte a halál jeleként ismert. Az emberek általában azt feltételezik, hogy a koponya a halál vagy más negatív képek ábrázolása. Ugyanakkor a hatalmat, az erőt és a képességet is szimbolizálja, hogy legyőzzük az élet nehéz időszakát, és hogy elkerüljük a halált. Történelmileg a koponyát úgy is tekintették, mint az ellenség feletti győzelmet.


9. Virág tetoválások

virág tetoválás

A virág tetoválások a legnépszerűbb és legjelentősebb női tetoválások közé tartoznak. Akár önmagadat fejezed ki, akár szeretteid előtt tisztelegsz, egy virágtetoválás többet mondhat a szavaknál. Mostanában a finom virágminták a divatosak – és ezek a gyönyörű virágok nemcsak szépek és nőiesek, hanem szimbolikus oldaluk is van.


10. Csillag tetoválások

csillag tetoválás

Gondoltál már arra, hogy olyan tetoválást készíttess magadnak, amely filozófiai jelentést és néhány menő elemet tartalmaz? Nos, ha igen, akkor biztosan megfordult már a fejedben a csillagtetoválás. A csillagtetoválások eléggé elterjedtek a tetoválóiparban az egyedi minták és jelentések miatt. A legjobb része a csillagtetoválásoknak az, hogy mindegyikük tükrözi azt az okot, amiért kapod, mivel nincs egy szabványos jelentése a csillagtetoválásnak.

inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.