A tetoválás művészete: Egy új módja az önkifejezésnek

A tetoválások egyre népszerűbbek, mivel az emberek ezzel fejezik ki magukat. Sokak számára a tetoválás a művészet egy formája, és egy módja annak, hogy megmutassák személyiségüket. Arra is használhatók, hogy megőrizzék valakinek az életében a fontos pillanatok emlékét. Bármi legyen is az ok, a tetoválás remek módja annak, hogy megmutasd az egyéniségedet.

Tetoválás története: Ez a művészeti forma már évszázadok óta létezik

múlt század tetoválás

Mivel a tetoválások évszázadok óta léteznek, a tetoválásnak sokféle kifejezési módja van. A tetoválás lehet egyszerű vagy nagyon összetett, és a személyes érzésektől kezdve a vallási meggyőződésig bármit kifejezhet. Az önkifejezés vagy az azonosítás egyik formájaként is használhatók.

A tetoválások története tisztázatlan, de úgy gondolják, hogy Polinéziából és a csendes-óceáni térség más részeiből származnak (Maori tetoválás). Az első tetoválásokat valószínűleg kezdetleges eszközökkel, például kihegyezett bambuszpálcákkal vagy csontdarabokkal készítették. A tintákat természetes anyagokból, például koromból, vérből vagy növényi kivonatokból készítették.

A tetoválás a 18. században kezdett népszerűvé válni a nyugati világban, amikor a tengerészek tetoválással tértek vissza a csendes-óceáni szigetekre tett útjaikról. A 20. század elején a tetoválások népszerűvé váltak az első és második világháborúban szolgáló katonák körében.


A tetoválások sokféle típusa közül lehet választani

tetovált nő

Ha tetoválásról van szó, nagyon sokféle típus közül lehet választani. Bármit tetováltathatsz, amit csak akarsz, a kedvenc állatodtól kezdve egy sokatmondó mondatig. Különböző stílusok közül is választhatsz, így könnyen megtalálhatod a számodra tökéletes tetoválást.

Olyan sokféle tetoválás közül lehet választani, hogy nehéz lehet eldönteni, milyen tetoválást szeretnél. Íme egy lista a legnépszerűbb típusokról:

 • Törzsi tetoválások – Ezeket a tetoválásokat a törzsi művészet ihlette, és gyakran nagyon bonyolultak és részletesek. A dizájntól függően lehetnek nagyon férfiasak vagy nőiesek.
 • Kelta tetoválások – Ezeket a tetoválásokat a kelta minták és szimbólumok ihlették. Gyakran tartalmaznak csomók és spirálok, és nagyon bonyolult és gyönyörűek lehetnek.
 • Virágos tetoválások – A virágos tetoválások nagyon népszerűek, különösen a nők körében. Az egyszerű százszorszépektől a bonyolult rózsa indákig terjedhetnek.
 • Állattetoválás – Az állattetoválás lehet bármilyen típusú állat, valódi vagy képzeletbeli. Lehetnek szimbolikusak vagy dekoratívak, és lehetnek nagyon színesek és bonyolultak.
 • Portré tetoválás. A portré tetoválások tökéletesek, ha egy nagyon személyre szabott műalkotást szeretnél, amely megörökíti szeretted vagy önmagad képmását. Hihetetlenül valósághűek lehetnek, így igazi látványosságot jelentenek.

Még több ötlet: Melyek a legnépszerűbb tetoválás minták?


A tetoválás folyamata ijesztő lehet

tetoválóművész

A tetoválás nagy döntés. Ez egy maradandó módja annak, hogy kifejezd magad, és ezt nem szabad félvállról venni. Íme néhány tipp, hogy megkönnyítsük a tetoválás készítésének folyamatát.

 • Végezd el a keresést. Bizonyosodj meg róla, hogy tudod, mit szeretnél, mielőtt elmész a tetoválóművészhez. Ez segíteni fog abban, hogy a lehető legjobb tetoválást készítsék el neked.
 • Keress egy jó hírű művészt. Kérdezgess körbe ajánlások után, és keress véleményeket az interneten.
 • Győződj meg róla, hogy jól érzed magad a művésznél. Sok időt fogsz vele tölteni, ezért fontos, hogy jól érezd magad a közös munkában.
 • Beszéljük meg a művésszel az árat, mielőtt időpontot foglalnánk. Egyes művészek óradíjat számítanak fel, míg mások átalánydíjat számítanak fel tetoválásonként.
 • A fájdalomra mindenképpen fel kell készülni.

Még több tipp: Mit kell kérdezned a tetoválóművésztől mielőtt tetováltatnál?


Utókezelés: A tetoválás után elengedhetetlen a megfelelő ápolás

tetoválás készítés

A tetoválás nagy döntés. Nemcsak a megfelelő mintát kell kiválasztanod, hanem azt is át kell gondolnod, hogy hol szeretnéd elhelyezni a testeden. És ha már meghoztad a döntést a tetoválás mellett, ügyelned kell arra is, hogy utána megfelelően ápold.

Ha nem vigyázol, az új tetoválásod elfertőződhet, és később akár egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ezért fontos, hogy kövesd ezeket a tetoválás utáni ápolási utasításokat:

 • Tartsuk a területet tisztán és szárazon. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen zuhanyozzunk, és kerüljük a szennyeződésekkel vagy más szennyeződésekkel való érintkezést.
 • Naponta kétszer vékonyan kenjünk kenőcsöt a területre. Olyan készítményt kell használni, amelyet a tetoválásokhoz készítettek.

Tudj meg többet: Hogyan gyógyul a tetoválás?


Tetoválás eltávolítható, de ez nem mindig könnyű

tetoválás lézer

A legtöbb ember, aki tetováltat, azért teszi, mert ki akarja fejezni önmagát. Mi történik azonban akkor, ha másképp szeretné kifejezni önmagát, vagy egyszerűen már nem tetszik a tetoválás? A tetoválások eltávolíthatók, de ez nem mindig egyszerű.

A tetoválások eltávolítására néhány módszer létezik. Az egyik a lézeres eltávolítás, amely fénysugarak segítségével felbontja a tintát, majd a szervezeted kiüríti azt. Ez egy költséges eljárás, és fájdalmas lehet, de nagyon hatékony. Vannak krémek és kenőcsök is, amelyek azt állítják, hogy eltávolítják a tetoválásokat, de nincs tudományos bizonyíték arra, hogy működnek.

Ha úgy döntenél, hogy eltávolíttatod a tetoválást, fontos, hogy olyan szakképzett orvost keress, akinek van tapasztalata a lézeres eltávolításban.

Tudj meg többet: Tetoválás eltávolítás – Milyen módszerek vannak?


Összegzés

A tetoválások évszázadok óta ismertek, és ma is népszerűek. Az emberek számos okból tetováltatnak: egy szerettük emlékére, egy mérföldkő megünneplésére, vagy egyszerűen azért, mert tetszik nekik a megjelenésük. A tetoválással kifejezheted önmagad és a személyiségedet. Lehetővé teszik, hogy megmutasd egyedi stílusodat, és beszélgetésindító lehet.

Ha tetováláson gondolkodsz, előbb végezd el a kutatómunkát. Bizonyosodj meg róla, hogy olyan művészt találsz, aki jó hírű, és van tapasztalata az általad kívánt tetoválás típusával kapcsolatban. Mindenképpen gondold át a tetoválás elhelyezését, és azt, hogy milyen hatással lesz a mindennapi életedre. A tetoválás maradandó kiegészítője a testednek, ezért győződj meg róla, hogy olyat választasz, amivel egész életedben elégedett leszel.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.