140 varázslatos álomfogó tetoválás – Minták és jelentésük

Az álomfogókat sokféle okból használják, és sokféle célt szolgálnak. Sokan használják az álomfogókat az álmok megörökítésére. Mások a rossz álmok elhárítására használják. Megint mások dekorációként vagy a szerelem szimbólumaként használják őket. Az álomcsapdák személyes dekorációként is szolgálnak, és egyesek tetoválásként is használják őket.

Az álomfogó tetoválás jelentése

Az álomfogók az indián őslakosok hiedelmeit és jelentéseit képviselik. Az álomfogók megvédik az embereket a rémálmoktól és a rossz álmoktól. A bűbájt általában a gyermekek ágya vagy bölcsője fölé akasztották.

Az indiánok úgy tartják, hogy az éjszakai időszakot jó és rossz álmok egyaránt kitöltik. Az álomfogó a pókhálóhoz hasonlóan csapdába ejti a rossz álmokat vagy látomásokat, míg a jókat átengedi. Reggelre a jó álmok átszűrődnek a tollakon keresztül, és finoman elérik az alatta alvó személyt, míg a rossz álmokat az álomfogóra érkező napfény megsemmisíti.

Amellett, hogy védelmet nyújtanak a rémálmoktól és a rossz álmoktól, az álomfogók „rontás ellen védő” varázsszernek is tekinthetők.

Álomfogó tattoo minták

Ezt a tetoválás mintát sok helyre lehet tetováltatni pl. az alkarra, combra, hátra, karra vagy akár a törzs oldalára.

Összegzés

Az álomcsapda egy érdekes és gyönyörű tárgy, amelyet sokan szeretnek az egész világon. A mostani csoportok által készített álomfogók különböző anyagokból és stílusban készülnek, és manapság nagyon népszerűek. Az álomfogókból készült ékszerek és képek meglehetősen gyakoriak, és gyönyörű megjelenésük miatt divatos trenddé váltak.

A hagyományos álomfogók viszont jellemzően sokkal kisebbek, és fából, bőrből, zsinórból és valódi tollakból készülnek, míg ezek általában elég fényesek és nagyok, és műanyagból és más mesterséges anyagokból készülnek. Sok indián kultúra úgy véli, hogy kulturális jelentőségük a kereskedelmi forgalomba kerülés és a helytelen használat következtében elveszett.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.