Arc tetoválás Útmutató és Ötletek

Az arc tetoválás egyre népszerűbb a férfiak és a nők körében egyaránt. Különböző formákban és méretekben készülnek, és az arc bármely pontjára elhelyezhetők.

Bár az arc tetoválást már az ókor óta gyakorolják, népszerűsége megugrott, miután olyan hírességek, mint Rihanna és Kylie Jenner elkezdték viselni.

Ebben a cikkben tippeket mutatunk be a megfelelő arc tetoválás ötlet kiválasztásához.

arc tetoválás

1. Milyen típusú arcformád van

Mielőtt egy konkrét tetoválási ötlet mellett döntenél, először is meg kell határoznod, hogy kerek, négyzet, ovális vagy háromszög alakú az arcod.

A kerek típusú arcok általában teltebbek és nagyobbak a szemek. A négyzet alakú arcok általában keskenyebb arccsontokkal és vékonyabb ajkakkal rendelkeznek. Az ovális arcok általában szélesebb orral és kisebb szájjal rendelkeznek. A háromszög alakú arcok általában hosszabb állal és nagyobb homlokkal rendelkeznek.

hold tetoválás arcon

Az arcformád ismerete segít leszűkíteni az ideális arc tetoválás ötlet megtalálását. Például, ha kerek az arcod, akkor lehet, hogy egy törzsi tetoválás dizájnját érdemes választanod. Ha szögletes az arcod, akkor geometrikus tetoválást érdemes választanod.


2. Válaszd a személyiségedhez illő színsémát

Amikor kiválasztod az arc tetoválásod színsémáját, gondolj arra, hogy milyen személyiségjegyeket szeretnél közvetíteni. Erőt, hatalmat vagy eleganciát szeretnél sugározni? Inkább a humorérzékedet mutatnád meg, vagy inkább merészséggel fejeznéd ki magad?

férfi arc tetoválás

Ha például erőt és hatalmat szeretne sugározni, akkor a kék vagy a fekete sötétebb árnyalatát érdemes választanod. Másrészt, ha humorérzékét szeretnénk megmutatni, válasszunk világosabb kék vagy zöld árnyalatot.


3. Vedd figyelembe a bőrszínedet, mielőtt tetoválást készíttetnél

A bőrtónus hatalmas szerepet játszik a tetoválásod végeredményének meghatározásában. A sötétebb bőrtónus általában mélyebb tintaárnyalatokat eredményez. Ha azonban túl sötét a bőröd, nehezen láthatod a tetoválásod részleteit.

Női arc tetoválás

Másrészt a világosabb bőrtónusok gyakran világosabb színeket eredményeznek. Ha azonban túl világos a bőröd, kihívást jelenthet a megfelelő mennyiségű pigment felhordása a bőrfelületre.

E problémák elkerülése érdekében a tetoválás elkészítése előtt konzultálj egy profi művésszel. Ő tud tanácsot adni a bőrtípusodnak legmegfelelőbb színkombinációról.


4. Ne felejtsd el, hogy orvosi tanácsot kérj

Az arc tetoválás készítése kockázatos. Mielőtt bármit tennél, konzultálj az orvosoddal.

Ő meg fogja mondani, hogy fizikailag eléggé alkalmas vagy-e az eljárásra. Arra vonatkozóan is tanácsot fog adni, hogyan ápold a bőrödet a tetoválás gyógyulása után.

Feltétlenül kérdezze meg orvosát a kockázatokról és a lehetséges mellékhatásokról.


GYIK

Mennyire fájdalmas az arc tetoválás?

Míg egyesek szerint egyáltalán nem éreznek semmit, mások azt állítják, hogy pokolian égető fájdalmat okoz. Egyesek még azt is mondják, hogy az érzés olyan, mintha savval öntenék le az arcukat. Nem igazán lehet megmondani, amíg ki nem próbálod magad.

Mennyire halványul gyorsan az arc tetoválás?

Az arcon lévő tetoválások a bőrt érő napfény mennyisége miatt sokkal gyorsabban halványulnak, mint a testtetoválások. A testtetoválások általában több év alatt halványulnak el, míg az arc tetoválások akár hónapok alatt.

Ennek az az oka, hogy az arcbőrünket minden nap éri a napfény, míg a testünkön lévő bőr ritkán találkozik közvetlen napfénnyel. Ennek eredményeképpen a tetováló tinta sokkal gyorsabban halványul az arcon, mint a test többi részén.

A fakulás elkerülése érdekében naponta érdemes fényvédő krémet használni az UV-sugarak elleni védelem érdekében.

Hogyan lehet eltávolítani az arc tetoválást?

A tetoválás eltávolítása nem egyszerű. Szakember segítségére van szükség. Lézeres kezelések elérhetőek, de nem mindig sikeresek. A tetoválás eltávolításához használt vegyszerek károsíthatják a környező szöveteket. Más módszerek közé tartozik a tetoválás szikével történő kivágása, de ez hegesedést okozhat.

Még több ötlet és minta

Összefoglalva

Az arc tetoválások népszerűsége az elmúlt években nőtt. Akár a hagyományos (gondolj a geometrikus mintákra), akár a modern (gondolj az absztrakt mintákra) mellett döntesz, biztosan van olyan stílus, amely tökéletesen illik hozzád. Csak ne felejtsd el, hogy óvatosan válassz, amikor kiválasztod a dizájnodat, mert ha egyszer elkészült, akkor az végleges!

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.