170+ Ókori Egyiptomi tetoválás és jelentésük

Az egyiptomi tetoválások hatalmat és tekintélyt ábrázolnak. Akkoriban a fáraók uralták az országot, az istenek és istennők pedig magas talapzaton álltak. Bár ez egy másik korszak volt, ezek a jelzések még mindig megmaradtak. Még mindig sokan vannak, akiket vonzanak az egyiptomi tetoválások. Az ebbe a műfajba tartozó tetoválások azért lenyűgözőek, mert ötvözik az ókort a kalanddal és a titokzatossággal, amiről sokan nem tudnak.

A műfaj tele van a képek és szimbólumok széles skálájával. Ezek a képek és szimbólumok merészek, kalandosak és tiszteletet parancsolóak. Sok ókori egyiptomi tetoválás az ősi isteneket ábrázolja, mert az ókori egyiptomiak nagyra értékelték az ősi isteneiket.

Egyiptomi tetoválás jelentése

Mit szimbolizál a fáraó tetoválás?

fáraó tetoválás

Mivel a fáraók az ország királyai voltak, a hatalommal gyakran társítják őket, ezért a tetoválásaiknak is ez a jelentésük. Sokan azért tetováltatják magukat fáraó mintákkal, hogy növeljék önbizalmukat, és segítsenek nekik álmaik megvalósításában. A fáraó tetoválásokat gyakran a hatalomban lévő emberek szerzik be.

Mit jelent a Kleopátra tetoválás?

Kleopátra tetoválás

Azok a nők, akik kiemelkedő vezetői képességeket mutatnak, Kleopátra-tetoválást viselhetnek. Trónjának biztosítása érdekében Kleopátra mindent megtett.

Mi Egyiptom szimbolikája?

egyiptomi tetoválás
Egyiptomi istenek tetoválás

Mivel a Nílus az ég és a föld örök egyesülését szimbolizálja. Ezt az ókori egyiptomi szimbólumot a Nílus kulcsának is nevezik. Ezt a szimbólumot gyakran látták a Djed szimbólummal és a Was szimbólummal együtt. Az Ankh az életet, a védelmet, a hitet, a fényt, az energiát, a fényt és a termékenységet jelképezi az ősi egyiptomi kultúrában.

Mit szimbolizál egy Hórusz szeme tetoválás?

Hórusz szeme

Az ókori egyiptomiak a védelem, a királyi hatalom és a jó egészség szimbólumaként használták. Így a Hórusz szeme tetoválás még ma is népszerű.

Egyiptomi macska tetoválás

Egyiptomi macska tetoválás

Mafdet, Bastet és Sekhmet az igazságosságot, a termékenységet és a hatalmat képviselik, és macskaszerű fejjel ábrázolják és faragják őket. A macskákat védelmező, jóindulatú és jótékony teremtményekként ábrázolják a Halottak Könyvében, ahol Ré a Napot és annak a Földre gyakorolt jótékony hatását képviseli.

Egyiptomi tetoválás képek

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.