Irezumi – A tetoválás művészete (video)

Fedezd fel a japán tetoválás titokzatos, ellentmondásos világát ebben a dokumentumfilmben. A jakuzához való kötődéséről hírhedt japán tetoválási kultúra összetett módon mélyen kötődik a japán kultúra gyökereihez. Merülj el a tetoválás generációkon átívelő hagyományaiban.

A tetoválás Japánban, amely a jakuzákhoz kötődik, továbbra is tabu. Bár a nézet mostanában, főleg a nagyvárosokban, inkább változik, még mindig nagyon nehéz még a külföldieknek is élvezni bizonyos helyeket, például az onszeneket, ha tetoválásról van szó. Egyes szállodákban, főként a japánok tulajdonában lévő szállodákban a szabályzatban olvasható, hogy bizonyos létesítmények, például a medence vagy a gyógyfürdő használata tilos tetovált személyeknek.

Úgy tűnik azonban, hogy a múltban és hosszú ideig a tetoválásnak nem volt ilyen negatív konnotációja, és éppen ellenkezőleg, a tetoválás spirituális és művészi hivatás volt.

A tetoválás megítélése eltér Japán és a Nyugat között. Ahol a tetoválásokat azért készítik, hogy megmutassák, ott Japánban ez éppen ellenkezőleg van, ezért a tetoválóművész vagy horishi soha nem tetovál a nyakon és a kézen túl!

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.