30+ Szomorú Könnycsepp tetoválás és jelentésük

A könnycsepp tetoválás talán a legismertebb negatív felhanggal bíró tetoválás. Széles körben elterjedt nézet, hogy a könnycsepp tetoválás egy másik ember megölését jelzi. Ez valóban igaz?

könnycsepp tetoválás

Könnycsepp tetoválás minták

A könnycsepp tetoválások jellemzően az arcra kerülnek, és hasonlíthatnak a börtöntetoválásokra, mivel ezek a tetoválások a börtönből származnak. Leggyakrabban a szem alatt vagy az arc más részén található. A legtöbb könnytetoválás nem tartalmaz bonyolult részleteket, de gyakran vérrel vagy más mintákkal díszítik.


A könnycsepp tetoválás jelentése és szimbolikája

A könnycseppet ábrázoló tetoválások ellentmondásosak. A bebörtönzöttek számára a börtöntetoválás általában egy dolgot jelent, a bűnüldöző szervek számára egy másik dolgot, a nagyközönség számára pedig egy másik dolgot. A tetoválás jelentése bizonyos esetekben idővel változhat.

  • Könnycsepp: Egy egyértelmű könnycsepp azt jelzi, hogy az illető csak megkísérelt megölni egy másik embert. Alternatívaként ez a tetoválás azt is jelképezheti, hogy valaki, akit szerettél, erőszak vagy természetes halál következtében halt meg. A könnycsepp azt is jelezheti, hogy viselője bosszúra törekszik.
  • Jobb vagy bal szem: Egyes bandáknál az, hogy melyik szem alatt van a tetoválás, a gyilkosságot, egy barát elvesztését vagy belső zűrzavart szimbolizálja. A bal szemed alatt egy tetoválás a gyilkosságot jelképezheti, míg a jobb szemed alatt lévő tetoválás a fájdalmadat vagy a veszteségedet.
  • Egy másik értelmezés szerint ez a tetoválás azt jelzi, hogy az illető börtönben volt, túlélte a nemi erőszakot, megbánta korábbi bűneit, vagy megkeményítette az élet.
könnycsepp tetoválás a szem alatt

A tetoválás elhelyezése

A könnycsepp tetoválás a szem alá vagy az arcra gyakran a legjobb választás. A könnycsepp mintákat be lehet építeni hagyományosabb tetoválásokba, így megváltoztatva a börtöntetoválással kapcsolatos jelentésüket.


Példa tetoválások

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Teardrop_tattoo

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.