Lehet zuhanyozni egy új tetoválással?

Az egy mítosz, hogy a tetoválás utáni zuhanyzás miatt elvesztheted a tetoválásodat. Nem lehet eltávolítani. Amíg betartasz néhány alapvető óvintézkedést, a zuhanyzás az új tetoválással teljesen rendben van.

tetoválás zuhanyzás

Mikor zuhanyozhatok?

Ha a tetoválásod fóliába vagy kötésbe van csomagolva, akkor várnod kell a zuhanyozással, amíg lekerül a fedés. A tinta helyétől és méretétől függően ez 1-24 óráig tarthat.

Ha a művész orvosi minőségű, vízálló kötést használ, akkor bármikor lezuhanyozhatsz.

Van valami, amit másképp kell csinálnom, amikor zuhanyozom?

Igen.

Nem szabad túl sokáig vízbe áztatni a tetoválást, és nem szabad túl sokáig folyó víz alatt hagyni.

Csak rövid ideig zuhanyozz, és légy kíméletes, ha nemrég készült a tetoválásod.

Nem ajánlott szivacsot vagy mosdókendőt használni a tetovált terület fölött. A luffa, a szivacsok és a mosdókendők nemcsak dörzsölnek, hanem baktériumokat is tartalmazhatnak, és fertőzéseket okozhatnak.

Csak enyhe, illatmentes szappant használj a terület tisztításához. A bőrt irritálhatják és kiszáríthatják az alkoholt és bizonyos vegyi anyagokat tartalmazó termékek. Ennek következtében hegesedés alakulhat ki, és a gyógyulási folyamat lelassulhat.

Egy tiszta törülköző vagy papírtörlő segítségével óvatosan tapogasd szárazra a területet. Vékony rétegben kenjük be a területet illatmentes hidratálóval. Ez amellett, hogy megakadályozza a kiszáradást, védőréteget képez a bőrön.

Fürödhetek?

Nem.

Mint egy nyílt seb, a tetoválásod is ki van téve a baktériumoknak, és hajlamosabb lehet a fertőzésre, ha beázik. Amellett, hogy repedezett bőrt okozhat, az áztatás a fertőzésre és a hegesedésre is hajlamosabbá teheti.

Kerüld a tetoválásod hosszabb ideig történő nedvesen tartását.

A gyógyulási folyamat alatt kerüld az úszást vagy a fürdőkádban, pezsgőfürdőben, medencében vagy nyílt vízben való ülést.

5/5 - (2 votes)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.