Mennyi idővel a tetoválás után lehet edzeni?

A tetoválás elkészülte után a tetoválóművész valószínűleg azt fogja javasolni, hogy legalább 48 órát várjunk a megerőltető fizikai aktivitással és az erős izzadással. A fontos szó a „legalább”. A seb gyógyulása általában 4-6 hétig tart. Érdemes várni, hogy a seb begyógyuljon rendesen.

tetoválás és edzés

A tetoválás során több ezer apró lyukat szúrnak a bőrbe. Alapvetően egy be nem gyógyult sebről van szó. A nyitott bőrön keresztül a baktériumok behatolhatnak a szervezetébe. Az edzőtermi felszereléseken káros baktériumok élhetnek.

Továbbá, az edzések megnyújtják a bőrt és izzadással járnak. A bőr húzódása és a túlzott izzadás megzavarhatja a gyógyulási folyamatot.

Végül, de nem utolsó sorban a frissen tetovált bőrhöz dörzsölődő ruházat és felszerelés irritációt okozhat, ledörzsölheti a hegeket, és lassíthatja a gyógyulást.

inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.