Mennyire fáj a tetoválás?

Szeretnél tetováltatni, de félsz a fájdalomtól? Tudni szeretnéd melyek azok a testrészek, amelyek legkevésbé fájnak? Ebben a bejegyzésben megtalálhatod a választ a kérdéseidre.

Tetoválás és a fájdalom – Mitől függ?

Tény, hogy a tetoválás fáj. Ha, valaki azt mondja neked, hogy neki egyáltalán nem fájt, az vagy hazudik, vagy nem működik az érző idegrendszere. Mindenkinek fáj, persze nem vagyunk egyformák. Valakinek nagyobb, másoknak kisebb a fájdalomküszöbe.

A fájdalomérzet más tényezőktől is függ.

  • Melyik testrészen tetoválnak. Vannak helyek melyek sokkal fájdalmasabbak, mint más részek. Ezekről később beszélünk.
  • Milyen tűt használ éppen a tetoválómester. Nekem például a kontúrozás mindig jobban fájt, mint a satírozás.
  • A minta nagysága és részletessége, az idő mind befolyásolják a fájdalom mértékét.
  • Mennyire vagy fáradt és kimerült.
  • És persze függ a tetoválóművész technikájától is. Vannak nehezebb és könnyebb kezű mesterek.

Mindent összevetve a tetoválás mindenki számára más és más erősségű fájdalmat okoz. Nem vagyunk egyformák.

Testrészek és a fájdalom erőssége a különböző testrészeken

Az alábbi kép jól bemutatja mennyire fájdalmas a tetoválás a különböző testrészeken. (piros – legfájdalmasabb, sárga – eléggé fájdalmas, zöld – tűrhető, kék – legkevésbé fájdalmas)

tetoválás fájdalom testrészek

Melyek a legfájdalmasabb részek?

Általában azok a helyek ahol a bőr „vékonyabb” például a bicepsz és comb belső része, az ágyékhoz közeli pontok, a hónalj és persze a genitáliák.

Illetve, az olyan pontok, ahol a bőr közel van a csontokhoz. Például, a kéz, lábfej, könyök, bordák vagy a térd.

Melyek a legkevésbé fájdalmas részek?

A kar felső része, a hát felső része, a váll, az alkar illetve a comb elülső része. Nemhiába, ezek a legkedveltebb tetovált helyek a testen.

Persze, a fájdalom mértékről a különböző testrészeken csak általánosságban tudunk beszélni. Minden ki máshogyan éli meg a tetoválást. Ha van egy jó mintád, ami tényleg közel áll hozzád, de félsz a fájdalomtól, gondolj arra, hogy a tetoválás csak néhány órát vesz igénybe, és a fájdalom elmúlik. Ha elkészül, olyan művet viselhetsz magadon büszkén, ami tükrözi az egyéniségedet.

Gyakori kérdések

Vegyek be fájdalomcsillapítót, amikor tetováltatok?

Lehet, hogy „old-school vagyok”, de én biztosan nem vennék be. A tetoválás számomra egy rituálé. Egy kihívás, amely valamilyen szinten fejleszti az ember személyiségét. Persze ez a te döntésed.

Tetoválás utáni fájdalom?

Csak úgy, mint maga a tetoválás folyamata, mindenki számára az utána következő fájdalom erőssége is más és más. Egy dolog a fontos, kövesd a tetoválómester utasításait. Például ne érje erős napfény és használj bőrnyugtató krémeket.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.