Miért maradnak a tetoválások örökre a bőrön?

Gondolkoztál már azon, hogy miért maradnak a tetoválások tartósan a bőrbe vésve? Az emberek azt mondják, hogy azért, mert a tinta olyan mélyen a bőrbe hatol, hogy nem tud kiszabadulni. A tetoválások azonban nem csak emiatt tartósak. A tetoválásod és az immunrendszered az első tűszúrástól kezdve össze van kötve. A tartós tetoválások egy életen át tartó gyulladásból erednek.

miért örök tetoválás

A tetoválótű átszúrja a bőrt, átszakítja a felhámot, a külső réteget, és tintát juttat a bőr belső rétegébe, a dermiszbe, amely tele van erekkel és idegvégződésekkel. Amint a behatolás megtörténik, az immunrendszer immunsejteket küld a helyszínre, hogy leküzdje a fertőzést. Ezek között vannak makrofágok, amelyek felemésztik a tintát, hogy segítsenek megtisztítani a területet. A maradék tintát a fibroblasztoknak nevezett bőrsejtek szívják fel. A fibroblasztok és makrofágok többsége tartósan a bőrben reked. A festék mindkét sejtben megjelenik a testen keresztül, ezért látható a tetoválás.

https://www.youtube.com/watch?v=tMaiPDqqPyg
5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.