+230 Rózsa tetoválás minta és jelentésük

A rózsa tetoválások sok ember számára nagyon sokat jelentenek. Beszéljünk a rózsatetoválás jelentéséről, és arról, hogy mit képvisel azok számára, akiknek van ilyen tetoválása. Ebben a bejegyzésben a rózsa tetoválás szimbolikájáról beszélünk, és áttekintjük néhány különböző változatát. Ez a bejegyzés segít megérteni, hogy mit jelent a rózsa tetoválás minta, és motivációt ad ahhoz, hogy legyen egy saját rózsa mintád.

Rózsa tetoválás jelentése

rózsa kézen

Az 1930-as évek óta népszerűek a rózsát ábrázoló tetoválások. Szimbolikusan sok mindent jelképezhetnek, mint például a szerelmet, a nőiességet, az áldozathozatalt, vagy akár a halált is. Akkoriban az emberek csak néhány rózsa mintából választhattak, de manapság már rengeteg tetoválás létezik, és elég sok rózsa tetoválás jelentése is.

rózsa felkar női

A rózsákat gyakran használták a tengeren lévő tengerészek, hogy tisztelegjenek a feleségük, barátnőjük vagy anyjuk előtt. A rózsa tetoválás minták így egy nagyon különleges szeretetet szimbolizálnak. A rózsa tetoválás jelentése már nem használatos olyan gyakran, mint régebben, de néhány tengerész még mindig elkészítteti, általában egy másik tetoválási mintával körülvéve.

rózsa hát tetoválás

A rózsa és Aphrodité, a szerelem istennője között is van kapcsolat. A legenda szerint egy rózsabokor nőtt szerelmének, Adonisznak a véréből, és a nő megszúrta az ujját a tövisein, amitől a fehér virágok vörössé váltak. A rózsa az időt és a halált is kiálló szerelmet szimbolizálja. Nem is találhatna jobb tetoválási mintát a szerelem szimbolizálására, mint a rózsa annak, aki szereti a mitológiát.

rózsa alkar

A rózsát a tarotban az egyensúly szimbólumának is tekintik. A hiedelem szerint ez a virág az új kezdeteket és a reményt szimbolizálja, szemben a tövisekkel, amelyek a veszteséget és a védekezést jelképezik. Mivel mindannyiunknak szüksége van egy kis egyensúlyra az életünkben, ez egy nagyszerű rózsa tetoválás jelentése. Ez az a fajta tetoválási minta, amelyre valaki ránéz, és tudja, hogy a jó dolgok a sarkon vannak.

rózsa homokóra

A számmisztika (az a hiedelem, hogy a számok kapcsolatokhoz vagy eseményekhez kapcsolódnak) állítólag erősen összefügg a virág egyes szirmainak méretével. A művészetben úgy vélték, hogy a 8 szirom az újjászületést szimbolizálja, az alkímiában pedig a 7 szirmú rózsa a befogadást és a rendet jelképezte. Gondolj a szirmok száma mögött rejlő jelentésre, amikor rózsa tetoválást készíttetsz, hogy még több értelmet nyerjen.


Rózsa színek és jeletésük

A rózsák különböző színei különböző jelentéssel bírnak, és különböző színeket különböző alkalmakhoz társítanak:

Vörös rózsa tetoválás

Amellett, hogy az igaz, szenvedélyes szerelmet jelképezi, a vörös rózsa az áldozathozatalt is megtestesítheti. A legtöbb rózsatetoválást piros színben láthatod, mivel ez a szerelem legfelismerhetőbb szimbóluma.

vörös rózsa

Fehér rózsa tetkó

A fehér rózsa a tisztaságot és a fiatalságot szimbolizálja, ezért a fehér rózsa tetoválása a fiatalok körében gyakoribb. Ha fiatalos akarsz maradni, csináltass magadnak egy fehér rózsát, hogy emlékeztesd magad arra, hogy kalandvágyó maradj.

fehér rózsa tattoo

Sárga rózsa tattoo

Az egyik legnépszerűbb rózsatetoválás színe a sárga, amely a boldogságot szimbolizálja. Azok az emberek, akiknek ez a tetoválásuk van, vagy nagyon pozitívak lehetnek, vagy több boldogságot akarnak az életükben.


Rózsaszín rózsás tetoválás

A rózsaszín rózsák az eleganciát és a szelídséget szimbolizálják. Ha nagyon nőies vagy, egy rózsaszín rózsás tetoválás remek választás lehet.

rózsaszín tetoválás

Kék rózsás tetoválás

A fantáziát vagy a lehetetlent képviselik a kék rózsák. Az emberek választhatják e két kék tetoválás jelentése közül csak az egyiket, vagy tekinthetik őket ugyanazon egész két felének.


Fekete rózsa tetoválás jelentése

A fekete rózsákhoz a halál és a sötétség társul. A fekete rózsás tetoválásokat gyakran használják egy elhunyt szerettük emlékére. Vannak, akik csak azt szeretnék, hogy a fekete rózsás tetoválásuk a sötétséget jelképezze, ezért koponyákat használnak, hogy a jelentés egyértelműbbé váljon.

fekete rózsa

Hasonló minták: Rózsafüzér tetoválások


Lila rózsás tetkók

A lila rózsákat ábrázoló tetoválások a bűbájt vagy a szerelmet első látásra szimbolizálják. Az emberek gyakran vörös és lila rózsát is kapnak a tetoválásukba, hogy elfedjék a „szerelem” jelentését, de vannak olyanok is, akik csak lila rózsát csináltatnak.

nyak tetkó

Képek


inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.