140 Elegáns szitakötő tetoválás és jelentés

Ha szeretnéd megismerni a szitakötő tetoválásokhoz kapcsolódó különböző jelentéseket és értelmezéseket, itt megtalálod őket.

A szitakötőket Kína bizonyos részein a megtisztulással, a harmóniával és a tudatalatti elmével hozzák összefüggésbe. A szitakötők az érzelmek és a legmagasabb törekvéseink szimbólumai, a szitakötők a természeti elem, a víz teremtményei. A szitakötő sok jógi és spiritualista szerint a pillanatban való élet szimbóluma és a meditáció eszköze.

A szitakötők számos művészeti alkotást ihlettek. A zuni és navajo törzsek a szitakötő képét a gyorsasággal és a fürgeséggel társítják, képüket kerámiákon, sziklarajzokon és nyakláncokon ábrázolják.

A szitakötők hírneve nem volt mindig ilyen pozitív. Európa egyes részein káoszelhárítóként tekintettek rájuk. Úgy tartják, hogy Portugáliában és Svédországban a rosszcsont gyerekek és gonosz felnőttek lelkének méltóságát zümmögik és ítélik meg.

Szitakötő tetoválás jelentése

Ezek a vidám kis lények olyan tulajdonságokat testesítettek meg, mint:

  • Jólét és bőség
  • Tisztaság
  • A meditáció és a tudatalatti
  • Szerencse
  • Szabadság és könnyelműség
  • Harmónia
  • Elegancia és kecsesség

Szitakötő Tattoo Design változatok

Szitakötő és virág tetoválások

szitakötő és virág tetoválás

A virág a nőiességet, a fiatalságot és a szépséget szimbolizálja, míg a szitakötő a szabadságot, a könnyelműséget és a szublimációt. A jelentés szempontjából nagy különbséget jelent, hogy milyen típusú virág van a műalkotáson.

Szitakötő tündér tetoválások

szitakötő és tündér tetkó

Képzeletünk birodalmában a varázslatos tündérek trükköznek, és kívánságokat teljesítenek az embereknek, akik megérdemlik. A szitakötők a világ minden gondja nélkül röpködve töltik napjaikat, ami megmagyarázza, miért tekintik mindkettőt a könnyelműség és a szabadság jelképének. Megtestesülésük a jólét és a szerencse. Különösen a nők szeretik a szitakötő tündér tetoválásokat, mert az anyatermészethez és az ártatlansághoz való kötődésüket jelképezik, és emlékeztetik őket a vidám oldalukra.

Szitakötő és pillangó tetoválások

szitakötő és pillangó tetoválás

A szitakötő az átalakulás lénye, akárcsak a pillangó. Mindkét esetben egy báb átalakul egy lenyűgözően szép lénnyé a metamorfózis eredményeként. Mindketten a szabadság és a szórakozás jeleként töltik napjaikat az égbolton barangolva.

Szitakötő tetoválás minták

A szitakötő tetoválás egy gyönyörű és erőteljes szimbólum, amelyet az évek során számos különböző okból használtak. Néhányan az újjászületés jelképeként használják, mások bizonyos sportcsapatok iránti támogatásuk kifejezésére, és néhányan vallási meggyőződésük képviseletére.

inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.