A tetoválás árnyékolás különböző típusai

Tetoválás készítésekor az alkalmazott árnyékolási technika fontos a tetoválás általános megjelenése szempontjából. Három fő árnyékolási technika létezik: a pöttyözés, a sraffolás és a keverés. Mindegyik technikának megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A pontozás olyan technika, amely során apró pontokat használnak árnyékoláshoz. Ez egy remek technika a színek közötti sima átmenetek létrehozására. A csíkozás olyan technika, amely során vékony vonalakat húznak egymáshoz közel, hogy árnyékolást hozzanak létre. Ez egy jó módszer éles vonalak és erős árnyékok létrehozására. A keverés olyan technika, amely során két vagy több színt kevernek össze árnyékolás létrehozásához. Ez egy jó módszer a lágy árnyékok létrehozására.

A legjobb árnyékolási technika egy adott tetováláshoz a kívánt hatástól függ. Egyes tetoválások jobban mutatnak kemény szélekkel, míg mások jobban néznek ki lágy szélekkel.

Stippling tetoválás árnyékolási technika

A sztippling tetoválás árnyékolási technika egy olyan árnyékolási módszer, amely apró, egyenletes távolságra lévő pontokat használ az árnyékok és a mélység látszatának megteremtéséhez. Ezzel a technikával bármilyen tetoválás valósághűvé és mélységűvé tehető, és különösen népszerű a portrék és a realisztikus tetoválások esetében. A pontozás nagyszerű árnyékolási módszer kezdőknek, mivel viszonylag könnyen megtanulható, és nagyon valósághű eredményt ad.


Hatching árnyékoló tetoválási technika

Amikor tetoválásról van szó, sokan keresik az új és innovatív módszereket, hogy egyedivé és kiemelkedővé tegyék a mintáikat. Ennek egyik módja a hatching tetoválás árnyékolási technika alkalmazása. Ennek lényege, hogy árnyékokat és mélységet adsz a dizájnodhoz, mégpedig egymást átfedő kis vonalak segítségével.

Ez a technika bármilyen típusú tetováláson alkalmazható, de leginkább portrékon és más realisztikus mintákon használják. Elsajátítása kissé trükkös lehet, de egy kis gyakorlással elképesztő eredményeket érhetsz el.

A legjobb módja a tanulásnak, ha megnézel néhány online oktatóanyagot, vagy találsz egy mentort, aki segíthet neked a kezdetekben. Amint megtanultad az alapokat, elkezdhetsz kísérletezni a különböző technikákkal és színekkel, hogy megteremtsd a saját egyedi stílusodat.


Összemosó árnyékolási technika

Amikor egy művész egy tetováláson dolgozik, különböző technikákat kell alkalmaznia a kívánt hatás eléréséhez. Az egyik népszerű technika a blending tetoválás árnyékolás. Ennek során két vagy több színt használnak az árnyékhatás létrehozásához. A művész a legvilágosabb szín hozzáadásával kezdi, majd a sötétebb színt a tetejére adja. Ezután a két színt összekeveri, hogy sima átmenetet hozzon létre. Ez a technika realisztikus és absztrakt tetoválásokhoz egyaránt használható.

A tetoválás árnyékolásának keverésekor több dolgot is figyelembe kell vennie. Az első a színpaletta. Két vagy több színre lesz szüksége, amelyek kiegészítik egymást vagy ellentétesek. A második dolog, amit figyelembe kell vennie, a színek értéke. A világosabb színt mindig felül kell elhelyezni, a sötétebb színt pedig alatta.


Következtetés

Összefoglalva, sokféle árnyékolási mód létezik, amelyet tetoválásnál lehet használni. Egyes művészek tapasztaltabbak az árnyékolás egyik típusában, mint a másikban, ezért fontos, hogy a tetoválás elkészítése előtt érdeklődj a művész által használt árnyékolási módszerekről. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen típusú árnyékolás mutatna a legjobban a tetoválásodhoz, kérd ki a művész véleményét.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.