Hogyan fedjük el a tetoválást, amit megbántunk

A fedő tetoválás olyan típusú tetoválás, amely egy másik tetoválás elfedésére szolgál. Ez számos okból történhet, például azért, hogy a tetoválás kevésbé legyen látható, hogy megváltoztassa a megjelenést, vagy hogy eltakarjon egy régi vagy nem kívánt tattoo-t.

Számos oka lehet annak, hogy valaki tetoválásfedést szeretne csináltatni. Talán nem tetszik az eredeti minta, vagy már nem képviseli azt, aki ő maga. Bizonyos esetekben az embereknek szakmai vagy személyes okokból kell eltakarniuk egy régi tetoválást. Bármi legyen is az ok, a fedőtetoválásoknak többféle típusa létezik.

tetoválás takarás

Tetoválás fedés lehetőségek

Az egyik lehetőség, hogy teljesen más típusú tetoválást használ. Ez jó megoldás lehet, ha az eredeti tetoválás kicsi és nem rendelkezik sok részlettel. Egy új tetoválás teljesen elfedheti a régit, és mivel új, nem lesz látható jele annak, hogy valaha is ott volt.

Mások inkább megtartják az eredeti tetoválás egyes elemeit. Ez történhet úgy, hogy a régi mintát beépítik az új tetoválásba, vagy egyszerűen kis elemekkel kitöltik a régi tetoválás körüli üres helyeket.

Próbálj meg olyan színt vagy mintát találni, amely vagy megegyezik, vagy harmonizál a meglévő tetoválással.

rózsa takarótetoválás

Hogyan válasszuk ki a megfelelő művészt a tetoválás fedéséhez?

Ha készen állsz a tetoválás elfedésére, fontos, hogy a megfelelő művészt válaszd. Olyan valakire van szükséged, aki segít elrejteni a régi tetoválást, és úgy alakítani, hogy az az új design részének tűnjön. Íme néhány tipp a megfelelő művész kiválasztásához:

  • Bizonyosodj meg róla, hogy a művésznek van tapasztalata a fedőfestésekkel kapcsolatban. Nem minden művész ért a régi tetoválások elrejtéséhez.
  • Nézd meg a portfóliójukat, hogy példákat láthass a munkájukról.
  • Ellenőrizd, hogy van-e tapasztalatuk az általad kívánt dizájntípusban.
  • Kérhetsz ajánlást olyan barátoktól vagy családtagoktól, akiknek már csináltatott tetoválást az adott művész.
  • Találkozz a művésszel személyesen, hogy megbeszéljétek az elképzeléseidet, és képet kapj a személyiségéről és stílusáról.
csukló tetoválás fedés

Mire lehet számítani, miután az eltakarás befejeződött

Amikor tetoválásfedésen veszel részt, a művésznek az új tetoválásod színeivel és mintájával kell dolgoznia, hogy az jól nézzen ki, és a lehető legjobban elfedje a régit. Ez azt jelenti, hogy a tetoválás elfedéséhez több időre lehet szükség, ezért készülj fel arra, hogy hosszabb időre lesz szükséged a tetoválószalonban.

Az új tetoválásod nem fog azonnal tökéletesen kinézni – a tetoválás elkészítése után néhány napig valószínűleg duzzadt és piros lesz. De ne aggódj, idővel begyógyul, és végül ugyanúgy fog kinézni, mint bármely más tetoválás.

alkar tetoválás fedés

A fedő tetoválás gyógyulási folyamata

A fedőtetoválás gyógyulási folyamata kicsit körülményesebb lehet, mint egy hagyományos tetoválásé. Mivel általában több tinta van benne, a fedőtetoválás gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe. Fontos gondoskodni arról, hogy a területet tisztán és szárazon tartsuk a gyógyulási folyamat alatt, hogy elkerüljük a fertőzést vagy más komplikációkat. Ezenkívül kerüljük a túlzott napozást.

A sikeres fedőtetoválás végeredménye csodálatos lehet. Egy jól elkészített cover-up teljesen elrejtheti a régi tetoválást, és egy új műalkotást eredményezhet, amelyre büszke lehetsz.

váll tetoválás fedés

Konklúzió

A tetoválás takarás mintákat gyakran használják egy régebbi, kevésbé kívánatos tetoválás elrejtésére vagy elfedésére. Bár a takarótetoválás elkészítésének folyamata bonyolult lehet, a végeredmény gyakran megéri. A Cover-up tetoválás teljesen átalakíthat egy régebbi tetoválást, és egy vadonatúj műalkotásnak tűnhet.

felkar tetoválás takarás
5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.