Veszélyes-e a tetoválás?

A tetoválás során művész egy tű segítségével tintát juttat a bőr dermisznek nevezett rétegébe. Ez megváltoztatja a bőr pigmentjét, és szinte bármilyen elképzelhető kép létrehozására használható. Bár a tetoválás népszerűsége egyre nő, ezek az eljárások egészségügyi kockázatokkal járhatnak.

A tetoválás egészségügyi kockázatai

tetoválás a bőrbe

A tetoválás során a művész egy kézi gépet használ, amelyhez tűket csatlakoztat, hogy átszúrja a bőrt. Minden alkalommal, amikor ez a készülék lyukat üt, tintát fecskendez a dermiszbe, azaz a bőr második rétegébe, amely a felhám alatt található.

A tetoválás az önkifejezés gyakori formája, de károsítja a bőrt, és szövődményeket okozhat. A szövődmények közé tartozhatnak:

A tetoválótinta hosszú távú hatásai továbbra sem ismertek.


Tippek a biztonságos tetováláshoz

  • Engedéllyel rendelkező, jó hírű szalonban csináltass tetoválást.
  • Ha a szalonban rossz higiéniai körülményekre utaló jelek vannak, inkább válassz másik szalont. A munkafelületeket, székeket és a nem eldobható felszereléseket a művésznek fertőtleníteni kell minden ügyfél után.
  • Bizonyosodj meg arról, hogy a művész új kesztyűt használ-e, mosott-e kezet a tetoválás megkezdése előtt.
  • Győződj meg róla, hogy a művész a tűket bontattlan csomagolásból veszi ki. A tűket nem szabad újra felhasználni.
  • A tetoválandó bőrfelületet a tetoválás előtt fertőtlenítőszerrel kell áttörölni.
  • A friss tetoválásokat steril anyaggal kell lefedni. Kövesse a művész utasításait a frissen tetovált bőr ápolására vonatkozóan.

A tetoválás gondozása

Körülbelül 2 hétig tarthat, amíg a bőr felső rétege begyógyul. Csökkentheted a fertőzés kockázatát, ha a tetováláshoz csak ritkán érsz hozzá, amíg az meg nem gyógyul.

  • A kötés eltávolítása után kend be a bőrödet antibiotikumos kenőccsel.
  • Óvatosan tisztítsd meg a tetoválást egyszerű szappannal és vízzel, majd töröld óvatosan szárazra.
  • Használj enyhe, illatmentes hidratáló krémet az újonnan tetovált bőrre egész nap.
  • Az első néhány hétben kerüld a közvetlen napozást.

 

 

inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.