250+ Bölcs bagoly tetoválás és jelentés

A bagoly tetoválás rendkívül népszerű a tetoválások szerelmesei körében – de mit jelent ez az állat? A nyugati kultúrában a baglyokat a bölcsességgel és a halállal hozzák összefüggésbe. A bölcsesség és a túlvilág szimbólumának tekinthetők, és igen népszerűek az okkultizmus iránt érdeklődők körében. Más kultúrákban a baglyokat a boszorkányokkal, a boszorkánytanyákkal, sőt a vízzel is kapcsolatba hozzák, amely nyugaton „boszorkányos” elemnek számít.

férfi bagoly tetoválás

A bagoly tetoválás jelentése

Az embereket részben azért is lenyűgözik ezek a lények az idők kezdete óta, mert nem értjük őket teljesen. Az árnyékok kényelmében keresnek menedéket a nappali káosz, zaj és zűrzavar elől. A baglyok gyakran fészkelnek kivájt fákon és furcsa helyeken, amelyek hajlamosak arra, hogy képzeletünket túlságosan megmozgassák.

A baglyok éjszaka a legveszélyesebbek, amikor az emberiség a legsebezhetőbb. A boszorkányok órájában a baglyok csendben járják az eget, és keresik a szellemeket és démonokat, amelyekről úgy tartják, hogy ilyenkor előjönnek. Alkonyatkor és hajnalban a baglyok aktívan részt vesznek és kapcsolatba lépnek a világgal, ezek a spirituális idők.

Ezért van az, hogy olyan ősi kultúrák, mint a kelták, az egyiptomiak, sőt a hinduk is úgy tartják, hogy a baglyok a holtak birodalmának őrzői és védelmezői. Az éjszaka sötétségében a baglyok útjelzőként szolgáltak a szellemek számára a világok közötti átmenet során.

bagoly álomfogó tetoválás

A bagoly álomfogó, aki az érzékszerveinken túlról hoz üzeneteket. Az álomfogók és a baglyok is ennek a koncepciónak a szimbólumai, amelyek számos indián kultúrában megtalálhatóak. Végül talán megmenthet a szívfájdalomtól, ha követed a bagoly figyelmeztetéseit, és megfogadod a figyelmeztetéseit.

E bölcs lények számos nemes tulajdonságot testesítenek meg, mint például:

  • Alkalmazkodóképesség
  • Ravaszság
  • Átváltozás
  • Védelem
  • Előrelátás és jóslás
  • Szabadság
  • Bölcsesség és intelligencia
  • Csend és lopakodás

Bagoly tattoo variációk

A baglyok tetoválások olyan sokfélék, mint a bagolyfajták. A csűrbagoly talán a legrejtélyesebb lény, míg a hóbagoly kecsesnek és elegánsnak tűnhet számodra. Általánosságban elmondható, hogy a baglyokat ábrázoló tetoválási minták általában olyan madarakat ábrázolnak, amelyeknek nyilvánvaló fizikai jellemzőjük van, így könnyebben felismerhetővé válik számodra és a közönség számára is a madár.

Kelta bagoly tetoválások

kelta bagoly tetkó

Európa szerte a baglyokat vegyes áldásnak tekintik. A baglyokat gyakran tekintik egyszerre bölcsességhordozóknak és a halál hírnökeinek. Mivel az ősi kelták a baglyokat a halottak őrzőinek tekintették, egy bagoly láttán úgy vélték, hogy magától a haláltól kapnak meghívást. Mindenkit, aki az alvilágba lépett, a bagoly védett meg a világegyetem sötét erőitől.

Törzsi bagoly tetoválások

törzsi bagoly tetoválás

A baglyot az amerikai őslakosok rossz ómennek tartják. Annak ellenére, hogy a bagolytollakat gyakran viselik a gonosz szellemek elűzésére, a bagoly látványát vagy kiáltásának hallását a halál és a pusztulás jelének tekintik.

Bagoly tetoválás minták

Összegzés

A baglyokat évszázadok óta használják a látás, a gyógyítás és a szerencse szimbólumaként. Az egész világon megtalálhatóak, és az egyetlen madár, amely nappal és éjszaka is képes működni. A bagoly a bölcsesség, a prófécia és a mágia szimbóluma is. Ez valószínűleg azért van így, mert a baglyok éjszakai állatok, ami azt jelenti, hogy leggyakrabban a hajnal, az alkonyat és az éjszaka sötét óráiban lehet velük találkozni. Ezek a természetes képességek vezettek oda, hogy a bagoly számos vallási és mitikus legendában szerepel.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.