120+ Mindentudó Buddha tetoválás és jelentése

A Buddha szó a szanszkrit nyelvből származik, ami azt jelenti: „A felébredt”. A bódhi, ami „megvilágosodás állapotát” jelenti, az igazságosság állapota, amely minden emberben és az univerzumban megtalálható. A Buddha tetoválások alapvetően ezeket az igazságokat ábrázolják, de vannak olyan változatok, amelyek megváltoztatják a jelentést.

A Buddha tetoválások a remény és az igazság szimbólumai. Félelmek, örömök, szerelem, féltékenység – ezek az állapotok egyszerűen aktuálisak, nem „jók” vagy „rosszak”. Ezek az utazások egyediek, mivel a valóság közös elemeiben osztozunk. Nincs helyes vagy helytelen út a megvilágosodás eléréséhez, és minden ember követheti a saját útját.

A buddhista tetoválások általában mosolygó vagy nevető Buddhákat, meditáló Buddhákat vagy ülő Buddhákat ábrázolnak. A thai, japán és tibeti kultúrákban számos ábrázolás létezik Buddháról, aki sétál vagy áll, és mindegyiknek egyedi jelentése van. Az ülő Buddha lábai általában lótuszpózban vagy kettős lótuszpózban vannak, míg a kezei élettörténetének vagy céljának különböző aspektusait mutatják.

Buddha tetoválás

Buddha tetoválás jelentése

A Buddha tetoválásoknak ugyanaz a szimbolikus jelentése, mint a különböző Buddha szobroknak. Úgy becslik, hogy a Buddha tetoválásoknak több mint százféle változata létezik, amelyek mindegyike életének egy-egy adott aspektusát mutatja be. Íme néhány példa:

  • A thaiföldi kultúra a Buddhát keresztbe tett lábakkal ábrázolja, amint a földet tanúságtételre hívja. Buddha bal keze az ölében van, jobb keze pedig lefelé mutat, tenyérrel befelé. A tetoválás a „megvilágosodás pillanatát” szimbolizálja.
  • A tanító Buddha keresztbe tett lábakkal és tenyérrel felfelé tartott kézzel látható. A szimbólum a bölcsességet, a megértést és a sorsunk beteljesülését jelképezi.
  • Buddha mint sétáló alak – Bár a legtöbb ábrázolás Buddhát ülve ábrázolja, valójában számos egyéb fontos póz létezik. A Sétáló Buddha esetében a jobb láb elöl van, az egyik karja oldalra van vetve, és a jobb kezét felemeli. A kecsességet és a szépséget képviseli ez a tetoválás.
  • A tibeti kultúrában az egyik népszerű Buddha ábrázolás az, ahol a jobb kar lefelé mutat, a bal kéz pedig egy tálat tart fűszerekkel és gyógynövényekkel. Az egészség és a jólét a Gyógyító Buddha szimbolikus jelentése, általában az egészségre törekvőkkel hozzák összefüggésbe.
  • A japán kultúrában és más kultúrákban is népszerű a Buddha-kép, amely egy ülő alakot ábrázol keresztbe tett lábakkal és összekulcsolt kezekkel. Azt szimbolizálja, hogy az ember a békét keresi az életében.
  • Buddha a Nirvánában – Ez a póz Buddhát közvetlenül a halála előtt ábrázolja. Buddhát ebben a pózban egy asztalon fekve, a jobb oldalán ábrázolják. Szimbólumként ez a tetoválás az újraszületés és a halál körforgásából való menekülést, a Nirvána elérését jelképezi.

Buddha több ezer képe található templomokban és szentélyekben szerte a világon, mivel a buddhizmus a negyedik legnépszerűbb vallás a világon.

Buddha és mandala
Buddha és mandala

Ki számára jó ötlet egy Buddha tetoválás?

Ha valaki Buddha szimbólumot visel, vagy Buddha tetoválása van, az inkább a saját életében keresi az igazságot, mint az emberekkel és Istennel kapcsolatban. A Buddha tetoválást fontolgató emberek többsége valamilyen formában újjászületett, általában az élet megpróbáltatásain vagy kihívásain keresztül. Ezek a tetoválások általában kedves, elfogadó és nyitott gondolkodású egyéneken találhatók, akik minden pillanatot egy gyönyörű utazásként ismernek fel.

nevető Buddha

Buddha minták

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.