85+ Mandala tetoválás és jelentésük

A tetoválások száma végtelen, és minden stílusnak megvan a maga jelentése és szimbolikája. A mandala tetoválás az egyik legjelentősebb tetoválás. A mandala szó a szanszkrit nyelvből származik, ami „kört” jelent, így a mandala tetoválások több körből és alakzatból állnak. A mandala tetoválásoknak számos mintája létezik, mindegyik az egyensúlyt, az örökkévalóságot és a tökéletes kialakítást jelképezi, bár nincs két egyforma.

A mandalák a világ minden táján megtalálhatók a művészetben, az építészetben és a vallásban. Ha olyan tetoválást választasz, amely ezt a dizájnt képviseli, az kiváló módja annak, hogy egyensúlyt teremts az életedben.

Az alábbi útmutató a mandala-tetoválásokról nyújt tájékoztatást, a jelentésüktől kezdve a kialakításukig.

A lótusz mandala tetoválás jelentése

A mandala tetoválások, mint például a lótusz mandala, a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ez egy lótuszvirág alakú mandala. Az ősi indiaiak meditációra és gyógyításra használták a mandala-dizájnt, de a mandalák nem korlátozódnak Indiára.

Miért egyedülálló a lótusz mandala? Ez egy gyakori meditációs szimbólum, és sok vallás számára nagy jelentőséggel bír. A geometriai szimbólumok évszázadok óta a spirituális énünkkel való kapcsolatteremtést szolgálják, és az önmagunkkal való kapcsolatteremtés módjaként használják őket.

A buddhisták és a lótusz mandala

A lótuszmandalák a buddhizmusban több mint gyönyörű virágok. Ázsiában az emberek mindig is nagyra értékelték és csodálták ezt a virágot, ezért nagy szerepet játszott a helyi kultúrákban. Egyedülálló, és Ázsia nagy részén megtalálható.

A buddhisták úgy vélik, hogy a lótuszvirág az anyagi dolgok fölé emelkedést szimbolizálja. Ez egy módja annak, hogy elérjük a spirituális univerzummal való egyesülés egy új szintjét. Ezt nevezik a megvilágosodás elérésének. Buddha szerint ez a virág azt szimbolizálja, hogy a lélek áthatolhatatlan az élet rossz dolgaitól. Ahogy az ég felé nő, a sár nem érinti. Ilyen gazdag történelemmel nem csoda, hogy ez a virág olyan népszerű testművészeti alkotás.

Lótuszvirág tetoválások a világ más részein

A lótuszvirágnak a buddhizmuson kívül is van jelentése.

A lótuszvirágot a hinduizmusban a tisztaság jelének tekintik. Olyan istenségeket jelképeznek, amelyek gazdagságot és kreativitást hoznak. Szimbolizálhatják a csakrákat vagy az emberi energiát is.

A lótuszok népszerű tetoválási választás azok számára, akik jobb csakra összehangolást vagy az ősi istenségekkel való kapcsolatot keresnek, különösen, ha más erős szimbólumokkal, például kígyókkal kombinálják őket, hogy jelezzék az életenergiát.

A lótuszvirágok a nyugati kultúrákban a szépség szimbólumának tekinthetők, hasonlóan a cseresznyevirágokhoz, de sokak számára a spiritualitással és az ősi hagyományokkal való kapcsolatteremtés egyik módja.

Az emberek különbözőképpen értelmezik a lótuszvirág tetoválásokat, és ezek az értelmezések mindegyike jelentőséggel bír.

Hova és milyen mandala tetoválást készíttessünk?

A mandala tetoválások geometriai szimmetriájúak, ami számos elhelyezési lehetőséget kínál, például tollakkal párosítva vagy családtagokkal, például az édesanyának szentelve. Mivel a szó szoros értelmében egyensúlyt képviselnek, a legjobb, ha olyan sík területeken helyezik el őket, ahol a szimmetria könnyen látható.

A férfiak általában a mellkasukra és a hátukra, míg a nők a vállukra, az alkarjukra és a combjukra tetováltatnak mandalát. Valójában nincs határa annak, hogyan fejezheted ki magad a mandala tetoválásoddal. Vess egy pillantást az alábbi mintákra, hogy megtudd, melyik elhelyezés szól hozzád.

Miért fontos a szín választás?

A következő színeknek nagy jelentőségük van a mandalákban, és a tetoválásokban is megjelenhetnek:

  • A fekete a titokzatosság, a mély gondolat és az egyéniség színe.
  • A kék szín a meditációt és a békét szimbolizálja.
  • A lila a szellem és a spiritualitás színe.
  • A rózsaszín a szeretetet és az intuíciót szimbolizálja.
  • A piros szín az energiát, az erőt és a szenvedélyt jelképezi.
  • A narancssárga szín az átalakulást, a kreativitást és az önismeretet szimbolizálja.
  • A zöld szín a természetet, a gondoskodást, a gyógyítást és a pszichikai képességeket jelképezi.
  • A boldogságot, az örömöt és a bölcsességet a sárga szín szimbolizálja.

 

Mandala tetoválás minták

Míg sok tetoválás egy bizonyos okból vagy egy jelentős életesemény emlékére készül, mások csak azért, hogy igazán jól nézzenek ki. Ha olyan tetoválást keresel, amely a második kategóriába tartozik, a mandala tetoválás mindenképpen jó választás. A mandala tetoválások sokféle kivitelben készülnek. Némelyik olyan szimbólumokat és mintákat tartalmaz, amelyek olyan kategóriákba tartoznak, mint az állatok, növények vagy geometriai formák, míg mások teljesen absztraktak.

Női mandala tetoválás

 

Mandala tetoválások alkarra és karra

 

Összegzés

Amikor a mandala tetoválásokról van szó, két alapvető kérdés merül fel, amit mindenki feltesz: „Mit jelent egy mandala tetoválás?” és „Hol érdemes csináltatni egyet?”. És a válaszok nem is olyan egyszerűek. Bár mindenki kicsit másképp értelmezi a tetoválást, a szimbólumnak gazdag története van, és különböző embereknek mást és mást jelent. Remélem a fenti tippek segítenek, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb mintát.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.