300+ Vad farkas tetoválás minta és jelentés

Biztos vagyok benne, hogy láttál már a farkas tetoválásokat az interneten és a magazinokban. Manapság nagyon sokféle farkas dizájn létezik – a legnépszerűbbek közé tartoznak azok, amelyeken egy indián ihletésű farkas és kölyke vagy egy erdőben futó farkas látható. Mások farkast mint őrt vagy védelmezőt ábrázolnak, és sok más típus létezik. Honnan származnak ezek a farkas tetoválások? Mit jelentenek valójában?

farkas tetoválás

A farkas tetoválás jelentése

A közhiedelem szerint a farkas bundája megvédi az embert a gonosz szellemektől. A farkas tetoválás a hűséget vagy a barátságot is jelképezheti. Különböző stílusokban láthatók, de mindig fekete tintával rajzolják a bőrre.

A farkas minták számos emberi tulajdonságot szimbolizálnak, többek között:

  • Ragadozó hatalom és erő
  • Intelligencia
  • Hűség és odaadás
  • Kommunikáció
  • Szerencse és termékenység
  • Irányítás és gyámság
  • Együttérzés
  • Család

Farkas tattoo variációk

Farkas koponya tetoválások

farkas koponya tetoválás

A koponyák a Halál, az ember halandóságának és a pusztulásnak a szimbólumai. Régen a farkasokat a túlvilággal hozták összefüggésbe. Anubiszt, a halál egyiptomi istenét gyakran farkas- vagy sakálfejjel ábrázolták. Számos indián és európai hagyományban a farkasok spirituális vezetők a túlvilágon.

Kelta farkas tetoválások

A kelta hagyomány nagy jelentőséget tulajdonít a farkasoknak. A Tündérbirodalmat a farkasok védték a külső hatásoktól, akik az erdőszellemek őrzői és védelmezői voltak. A nőiséget és a Holdat ezekhez a fenséges lényekhez hasonlították.

Farkas szemek tetoválás

farkas szem tattoo

Az olyan állatok, mint a farkasok, arról ismertek, hogy képesek kommunikálni és kifejezni magukat. Képes a dolgok felszínén túl is érzékelni, és minden érzékszervét használja a környezetével való interakcióra, beleértve a szemet, a fület, a szájat és a bőrt. Egyesek odáig mennek, hogy azt mondják, a vadonban a farkas tekintete áthatja a célpontja lényét.

Farkas és holló tetoválás

farkas és holló tetoválás

Az indián mitológiában a Farkas és a Holló kiemelkedő alakok. Intelligenciájukat és ősi tudásukat egyrészt csodálják, míg szélhámosként, túlélőként és alakváltóként való képességeiket nem. Az ész versenyében vesznek részt, hogy eldöntsék, ki nyer. A titkokat a Holló őrzi, az ősi bölcsességet pedig a Farkas hordozza.

Farkas mancs tetoválás

farkas mancs tattoo

A haladást és a mozgást a mancsnyomok szimbolizálják. A tetoválás azt mutatja, hogy nem stagnálsz az életedben, és azt a vágyadat jelképezi, hogy érzelmileg, személyesen, szakmailag és szellemileg fejlődj. Továbbá a farkast számos indián kultúrában szent állatnak, spirituális vezetőnek és védelmezőnek tekintik.

Törzsi farkas tetoválások

farkas és indián tetoválás

A nemes farkas erejét és bátorságát tisztelő indiánok számára a törzsi farkas tetoválás gyakori szimbólum. Amellett, hogy az egyént egy törzs tagjaként azonosítják, ezek a minták spirituális erőt és energiát is közvetítenek. A veszéllyel szemben a farkas harcosok rettenthetetlenek, erősek és ősiek.

Hold és farkas tetoválások

üvöltő farkas
Üvöltő farkas tetoválás

A Holdra üvöltő farkas a farkas erejének kvintesszenciális képe. Régóta él az a felfogás, hogy a farkasok holdbéli lények, ezért csak teliholdkor alakulnak át. A farkasholdat az indián hagyományokban januárban ünneplik, és az átalakulás szimbóluma.

Farkas tetkók

A farkas tetoválás gyönyörű módja lehet annak, hogy megmutasd, hogyan érzel a farkasod iránt. Néha egy elveszett falkatag emlékére is lehet. Az is lehet, hogy megmutasd az állat iránti szeretetedet. Bármi is legyen az, itt van néhány farkas tetoválási ötlet, amit érdemes megfontolni.

Összegzés

Bár a farkas tetoválások mögött rejlő jelentések mindig ellentmondásosak, tagadhatatlan, hogy a farkas az egyik legfelismerhetőbb szimbólum a tetoválások világában. A farkas számos kultúra történeteiben és legendáiban kiemelkedő szerepet játszik, és a történelem során mind a jó, mind a rossz jelképeként használták. Mivel a farkas ilyen sok kultúra szerves része, nehéz megtalálni a megfelelő farkas tetoválást.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.