50+ Ősi kelta tetoválások és jelentésük

Az ír, walesi, brit és skót törzsi társadalmak a vaskorban kelta mintákat használtak tetoválásaikhoz. Az egymásba fonódó csomók és a kezdet és vég nélküli spirálok gyakoriak a díszítő mintákban. A kelta sárkány vagy életfa megjelenhet egy családi címer, egy állat vagy egy szív körül. Emellett a jelek között szerepelhetnek jól megtervezett családi pajzsok, keresztek és sámpák is.

kelta tetoválás

Kelta tetoválás minták jelentése

A kelta csomó tetoválásokhoz társul néhány egyetemes jelentés, de ezek kialakításonként és viselőnként eltérőek. Az egymásba fonódó spirálokkal vagy csomókkal ellátott kelta tetoválások a következő jelentéssel bírnak:

 • Az örökkévalóságban élve
 • Feltámadás
 • A természet összetettsége
 • Gonosz szellem elleni védelem
 • Szerencse
 • Az élet körforgása
kelta tattoo

A legjobb elhelyezések

A kelta mintákat a test szinte bármelyik részére tetoválhatjuk, de a karok felső része és a mellkas különösen népszerű. Eredetileg a kelta harcosok azért viseltek feltűnő tetoválásokat, hogy vadnak tűnjenek, és elijesszék ellenfeleiket. Az ilyen stílusú tetoválások leggyakrabban feketék voltak. A fekete mellett ma már más színeket is használnak a kelta mintákon.

A kelta tetoválások mérete a kézre vagy csuklóra alkalmas apró tetoválásoktól a mellkasra és a hátra való bonyolult tetoválásokig terjed. A nők nyakának hátsó részén gyakran látható kelta kereszt vagy más díszes minta.


Kelta szimbólumok

A kelta tetoválásokat egyesek örökségük szimbólumaként viselik, míg mások a tetoválás elemeinek mélyebb jelentését vallják. Amellett, hogy a büszkeség szimbólumai, viselhetők az ősök tiszteletére vagy az örök élet ünneplésére is. A kelta tetkókat gyakran jellemzi:

 • Kutyák – Hűség
 • Sasok, oroszlánok – nemesség
 • Erő – Vadkan, oroszlánok, bika, farkas (holdi erő).
 • Újjászületés – Kígyók
 • Tisztaság – Madarak

Mások a kelta tetoválásokat díszes szépségük és bonyolult részleteik miatt viselik. Minden tetoválás jelentése mélyen személyes. Sok tetoválást viselnek szeretteik emlékére, kapcsolatok tiszteletére, vagy egyszerűen a dekoratív hatásuk miatt. A kelta tetoválások bárki számára gyönyörűek és szimbolikusak lehetnek, akár kelta felmenőkkel rendelkezik, akár nem.


Kelta motívumok

Összegzés

A kelta tetoválások hagyományosan a keltákhoz kötődnek, Európa ősi népéhez, amely harcos kultúrájáról és heves függetlenségérzetéről volt ismert. A kelták híresek voltak a harcról, és harcosaikat és királyaikat örökségük szimbólumaival tetoválták, hogy így azonosíthassák őket a csatatéren. Ezt a hagyományt a vikingek vitték tovább, akik a tetoválás művészetét a nyugati világba hozták.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.