190+ Tündöklő Főnix tetoválás minta és jelentés

A Főnix tetoválás az új kezdet, az új élet, az újrakezdés nagyszerű szimbóluma. Az újjászületést és az új életre való újjászületést is jelképezi. A Főnix madár tetoválást általában jó előjelnek tartják egy új kapcsolat kezdetéhez, a régiek megújításához vagy egy új karrier kezdetéhez. Ez is egy hagyományos tetoválás, amely egy új mozgalmat vagy egy új életstílust képvisel.

főnix tattoo

Főnix madár tetoválás jelentése

Főnix-szerű lényeket a világ szinte minden kultúrájában említenek. Az egyes lények tényleges megjelenésében mutatkozó különbségek ellenére mindannyian ugyanazt a szimbolikus jelentést hordozzák. A hagyományos görög legenda a Főnixről egy olyan madarat ír le, amely nem tud meghalni. A végén a Főnix mindig erősebben, gyorsabban és hatalmasabban tér vissza, mint mielőtt a lángok elpusztították volna.

A Főnix képe számos tulajdonságot testesít meg, többek között:

  • Jólét
  • Megújulás és feltámadás
  • Hosszú élet
  • Krisztus és az isteni
  • Kitartás és állhatatosság

Főnix tetoválás variációk

A főnix madarat bármilyen módon lehet díszíteni, de a legtöbb művész azt javasolja, hogy tartsuk a designt egyszerűnek, és hagyjuk, hogy a madár képe és tüzes faroktollai hordozzák az egész designt.

Törzsi főnix tetoválások

törzsi főnix madár tetoválás

Néha egy csak néhány színből álló kép a legerőteljesebb. Bár a Főnix képei jellemzően élénkek és tüzesek, nem ritka, hogy olyan törzsi művészetet látunk, amelyből hiányoznak a színek. A törzsi Főnix tetoválás a szépséget, a kecsességet, az erőt, a kitartást, a szenvedélyt és a megújulást jelképezi. Az adott népcsoporttal való spirituális kapcsolatod közvetítése érdekében keverheted a mitológiákat az adott régióban honos elemek bevonásával.

Sárkány és főnix tetoválás

főnix és sárkány tattoo

A Yin Yang tetoválás az emberiség kettős természetét képviseli. A Yangot, a kínai kultúrában a legerősebb és legszenvedélyesebb erőt a sárkány képviseli. A sárkányokat gyakran használják a férfiasság szimbólumaként, a Naphoz hasonlóan szelídíthetetlenek és vadak (a fehér fél). A nyugodt részünk viszont a Yin. A Főnix a Yint képviseli, ami nyugodt és logikus. A nőiséget, a szépséget és a kecsességet képviseli a Főnix e hagyomány szerint. Meg kell találnunk az egyensúlyt az ellentétes erőink között.

Felkelő főnix tetoválások

főnix madár tattoo

A kínzó hőség segítségével a hatalmas Főnix a teljes káoszból és pusztulásból emelkedik ki. Ez az erődről és a legzordabb körülmények között való boldogulásra való képességedről beszél. A az újraéledő tetoválás tükrözi a soha fel nem adható gondolkodásmódodat és kemény természetedet.

Főnix madár tetoválás minták

Összegzés

A főnix madár tetoválás érdekes módja az önkifejezésnek, mivel ezek a tetoválások nemcsak a fiatalok, hanem az idősek körében is népszerűek. A főnixnek ősi jelentése van, de ezek a jelentések már elvesztek és feledésbe merültek. Lehetséges, hogy a főnix az újjászületés szimbóluma, és ezért választják sokan ezt a szimbólumot tetoválásként. Főnix tetoválások főleg nőkön találhatók, bár néhányan hajlamosak kicsit merészebbek lenni. A főnix madár tetoválások megtalálhatók a karokon, a háton és a lábakon. Vannak, akik a főnixet inkább szem alakban, míg mások a lángokból álló szárnyakkal szeretik a főnixet.

4.7/5 - (3 votes)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.