51 Csodaszép Sárkány Tetoválás Hátra

A sárkány latinul droconem, ami hatalmas kígyót jelent.

A kitárt szárnyú sárkány tetoválások általában a nyugati kultúrákra jellemzőek és gótikusabb hatásúak. Maga a sárkány a gonoszságot testesíti meg és az ördöghöz kapcsolják. Így, ha egy sárkány tetoválást viselsz a hátadon az azt jelképezheti, hogy legyőzted a gonoszt.

3D sárkány tetoválás

Az ázsiai sárkány az egyik legnépszerűbb mitológiai lény, amelyet tetoválási mintákhoz választanak. Számos különböző stílus közül választhatunk, mint például szárnyas és szárnyatlan, kígyószerű vonásokkal, például pikkelyekkel vagy karikatúraszerű változatokkal, bajusszal vagy szarvakkal vagy anélkül. A sárkányról úgy tartják, hogy képes megsokszorozni mindent, amihez hozzáér. A sárkányok az éggel vagy a tengerrel is kapcsolatba hozhatók. A japán sárkányok általában karcsúak és szárnyatlanok, és csak három karmuk van, míg a kínai vagy „égi királyság” típusok öt karommal és lángszakállal rendelkeznek.

agon tattoo

Az ázsiai sárkány az egyensúlyt képviseli. A kínaiaknál a sárkány a jin és a jang egyik felét képviseli, a főnix pedig a másik felét. A kínaiak hisznek a jin és jang tökéletes egyensúlyának megtalálásában, és a sárkányok a jó és a rossz tökéletes keveredését is szimbolizálhatják. A színes japán sárkány, amely évszázadok óta része kulturális mitológiájuknak, az egyensúlyt, a szabadságot és a szerencsét jelképezi. Természetfeletti erőkről és bölcsességről is ismert.

árnyékolt minta

Mit jelképeznek a különböző sárkányok?

  • A kínai sárkányok a hatalmat, az erőt és a félelmet szimbolizálják.
  • A szarvas sárkányok a legfelsőbb sárkányként ismertek, a legerősebbek.
  • Az égi sárkányok az istenek és az égiek védelmezői.
  • A földi sárkányok, amelyek szintén megtalálhatók a kínai asztrológiában, a földet uralják.
  • A Sárga Sárkányok szarv nélküliek és tudásukról ismertek.
  • A Kincses Sárkányok a drágakövek és más értékes földi elemek védelmezői.
  • A Spirituális Sárkányok a szél és az eső teljes uralma alatt állnak.
  • A tekergőző sárkányok azok, akik az óceánokban élnek.

Karon is jól mutat, de szerintem a legszebb egy teljes hátas tetoválás. Íme, néhány jól sikerült varrás.

dragon tetoválás
dragon
felső hát tetoválás

A sárkányos tetoválások népszerűek a férfiak körében, mivel elég nagyok lehetnek, és gyakran az egész hátat beborítják. Sokszor a hatalom és az erő szimbólumának tekintik őket, és nagyon megfélemlítőek lehetnek. A sárkányokat számos kultúrában szerencsét hozó szimbólumnak is tekintik, ezért népszerű tetoválási célpontnak számítanak.

dragon tetkó
fekete hát tetoválás
fekete sárkány tetoválás háton

A dragon tetoválások nagyon bonyolultak és részletesek lehetnek, így a testet művészi alkotássá teszik. Hosszú farkukkal és izmos szárnyaikkal a sárkányok népszerű tetoválások. Sokan azért tetováltatnak sárkányt, hogy a hatalmat, az erőt és a szabadságot jelképezzék. A sárkánytetoválás kialakítása nagyon sokoldalú lehet, így az egyén személyiségéhez és stílusához igazítható.

férfi hát tetkó
férfi hát tetoválás
telje hát sárkány tetoválás
kínai sárkány tetoválás háton
back tattoo
hát minta
hát sárkány tetoválás
hát tetoválások férfiaknak
back-tattoo-inspiration
japán sákány tetoválások hátra
Japán sárkány tetoválás hát
kék szinekben
kínai sárkány tetoválás
koponya és sárkány
minta sárkány
nap és sárkány tetoválás
Samuráj és sárkány
sárkány és tűz
sárkány tetoválás minta
színes hát tetoválás sárkány
teljes hát sárkány tetoválás
teljes hát tetkó sárkány
teljes hát
tetoválás minták férfiaknak
tetoválás mintal
tetoválás sárkány
tetoválás
tattoo háton
tűzokádó sárkány
vörös szem

Összegzés

A sárkánytetoválás az erő és a hatalom azonnal felismerhető szimbóluma. Örök lángjuk az örök életet, hatalmas méretük pedig az erőt és a védelmet szimbolizálja. A sárkány kezdetben a káosz és a gonosz jelképe volt, de idővel egyre több jóindulatú jelentést kapott. Megvédi a gyengéket és harcol a gonosz erők ellen.

Ha sárkánytetoválásról van szó, a határ a csillagos ég. Azonnal felismerhető szimbólum, így olyan nagyra varázsolhatod, amilyenre csak akarod. Bármilyen színű lehet, és szinte bárhol elhelyezhető a testeden. Különböző stílusok közül is választhatsz, a keletitől a törzsiig.

A sárkány az egyik legerősebb és legfélelmetesebb mitikus lény. Ez egyben az egyik legnépszerűbb tetoválási minta is. A sárkány évezredek óta szerepel a művészetben, az irodalomban és a legendákban.

Fujiwara Hiro, aki magát „sárkánykutatónak” nevezi, a világ minden tájáról gyűjtött össze képeket sárkánytetoválásokról. A tetoválóművészek a sárkány dizájnját a maguk módján alakították ki, ami hozzájárult ahhoz, hogy ez a mitikus lény még ma is friss és aktuális maradjon.

4.6/5 - (8 votes)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.

Szólj hozzá!