51 Csodaszép Sárkány Tetoválás Hátra

TattooBoy

Frissítve:

sárkány tetoválás háton

A sárkány latinul droconem, ami hatalmas kígyót jelent.

A kitárt szárnyú sárkány tetoválások általában a nyugati kultúrákra jellemzőek és gótikusabb hatásúak. Maga a sárkány a gonoszságot testesíti meg és az ördöghöz kapcsolják. Így, ha egy sárkány tetoválást viselsz a hátadon az azt jelképezheti, hogy legyőzted a gonoszt.

Az ázsiai sárkány az egyik legnépszerűbb mitológiai lény, amelyet tetoválási mintákhoz választanak. Számos különböző stílus közül választhatunk, mint például szárnyas és szárnyatlan, kígyószerű vonásokkal, például pikkelyekkel vagy karikatúraszerű változatokkal, bajusszal vagy szarvakkal vagy anélkül. A sárkányról úgy tartják, hogy képes megsokszorozni mindent, amihez hozzáér. A sárkányok az éggel vagy a tengerrel is kapcsolatba hozhatók. A japán sárkányok általában karcsúak és szárnyatlanok, és csak három karmuk van, míg a kínai vagy “égi királyság” típusok öt karommal és lángszakállal rendelkeznek.

Az ázsiai sárkány az egyensúlyt képviseli. A kínaiaknál a sárkány a jin és a jang egyik felét képviseli, a főnix pedig a másik felét. A kínaiak hisznek a jin és jang tökéletes egyensúlyának megtalálásában, és a sárkányok a jó és a rossz tökéletes keveredését is szimbolizálhatják. A színes japán sárkány, amely évszázadok óta része kulturális mitológiájuknak, az egyensúlyt, a szabadságot és a szerencsét jelképezi. Természetfeletti erőkről és bölcsességről is ismert.

Mit jelképeznek a különböző sárkányok?

  • A kínai sárkányok a hatalmat, az erőt és a félelmet szimbolizálják.
  • A szarvas sárkányok a legfelsőbb sárkányként ismertek, a legerősebbek.
  • Az égi sárkányok az istenek és az égiek védelmezői.
  • A földi sárkányok, amelyek szintén megtalálhatók a kínai asztrológiában, a földet uralják.
  • A Sárga Sárkányok szarv nélküliek és tudásukról ismertek.
  • A Kincses Sárkányok a drágakövek és más értékes földi elemek védelmezői.
  • A Spirituális Sárkányok a szél és az eső teljes uralma alatt állnak.
  • A tekergőző sárkányok azok, akik az óceánokban élnek.

 

Karon is jól mutat, de szerintem a legszebb egy teljes hátas tetoválás. Íme, néhány jól sikerült varrás.

3D sárkány tetoválás

agon tattoo

árnyékolt minta

dragon tetoválás

dragon

felső hát tetoválás

dragon tetkó

fekete hát tetoválás

fekete sárkány tetoválás háton

férfi hát tetkó

férfi hát tetoválás

telje hát sárkány tetoválás

kínai sárkány tetoválás háton

 

back tattoo

hát minta

hát sárkány tetoválás

hát tetoválások férfiaknak

back-tattoo-inspiration

japán sákány tetoválások hátra

Japán sárkány tetoválás hát

kék szinekben

kínai sárkány tetoválás

koponya és sárkány

minta sárkány

nap és sárkány tetoválás

Samuráj és sárkány

sárkány és tűz

sárkány tetoválás minta

színes hát tetoválás sárkány

teljes hát sárkány tetoválás

teljes hát tetkó sárkány

teljes hát

tetoválás minták férfiaknak

tetoválás mintal

tetoválás sárkány

tetoválástattoo háton

tűzokádó sárkány

vörös szem

 

Összegzés

A sárkánytetoválás az erő és a hatalom azonnal felismerhető szimbóluma. Örök lángjuk az örök életet, hatalmas méretük pedig az erőt és a védelmet szimbolizálja. A sárkány kezdetben a káosz és a gonosz jelképe volt, de idővel egyre több jóindulatú jelentést kapott. Megvédi a gyengéket és harcol a gonosz erők ellen.

Ha sárkánytetoválásról van szó, a határ a csillagos ég. Azonnal felismerhető szimbólum, így olyan nagyra varázsolhatod, amilyenre csak akarod. Bármilyen színű lehet, és szinte bárhol elhelyezhető a testeden. Különböző stílusok közül is választhatsz, a keletitől a törzsiig.

A sárkány az egyik legerősebb és legfélelmetesebb mitikus lény. Ez egyben az egyik legnépszerűbb tetoválási minta is. A sárkány évezredek óta szerepel a művészetben, az irodalomban és a legendákban.

Fujiwara Hiro, aki magát “sárkánykutatónak” nevezi, a világ minden tájáról gyűjtött össze képeket sárkánytetoválásokról. A tetoválóművészek a sárkány dizájnját a maguk módján alakították ki, ami hozzájárult ahhoz, hogy ez a mitikus lény még ma is friss és aktuális maradjon.

4.6/5 - (8 votes)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.

Szólj hozzá!