Hogyan gyógyul a tetoválás?

Sokáig tart a tetoválás gyógyulása? Fáj a gyógyulási folyamat? Van valami, ami arra utal, hogy a tetoválás nem gyógyult be megfelelően? Íme a válaszok ezekre a tipikus kérdésekre.

tetoválás gyógyulás

Hogyan gyógyulnak a tetoválások

A tetoválások általában három szakaszban gyógyulnak, az alábbiak szerint:

1-3. nap: Gyulladásos reakció

A kezdeti 48-72 órás időszakban a bőrpír, a duzzanat és az érzékenység normális a tetoválásnál. Ebben az időszakban vér és tinta szivárgása is előfordulhat. Napról napra ezeknek a tüneteknek jelentősen javulniuk kell. Ha a tünetek tartósan fennállnak, fordulj a tetoválóművészéhez vagy orvoshoz.

4-14. nap: A gyógyulás látható

A bőr felső rétege hámlik, lepereg és viszket, mint egy leégés. Általában ez a folyamat egészséges és normális. Ne vakard, ne dörzsöld, és ne távolítsd el a hegeket vagy a hámló bőrt. Ezek a dolgok csak meghosszabbítják a gyógyulási időt.

Láthatatlan gyógyulás

A tetoválási eljárás harmadik hete után a fent említett látható jelek általában megszűnnek, de a tetoválás a kezelést követő körülbelül egy hónapig tompának és sötétnek tűnhet. A tetoválás egy hónap elteltével veszi fel végleges színét, és további 3-6 hónap alatt megkezdődik az alatta lévő bőr átalakulása.

Mennyi a gyógyulási ideje a tetoválásnak?

A tetoválás a tetoválástól számítva körülbelül egy hónap alatt válik maradandóvá egy egészséges, fiatal emberen. Néhány tényező azonban befolyásolhatja a gyógyulási időt.

A színes tetoválásokesetében kicsit tovább tarthat a gyógyulás, mint a kevésbé telített színűek esetében. A telített pigmentet tartalmazó tetoválások több tűszúrást igényelnek, mint a finomabb tetoválások. Minél nagyobb a gyulladásos reakció, annál hosszabb a gyógyulási fázis.

Gyógyulási tippek tetoválásokhoz

Bizonyos esetekben a mindennapos javulás hiánya nem megfelelően gyógyuló sebre vagy fertőzésre utalhat.

A tetoválások olyan nyílásokat hoznak létre a bőrön, amelyek lehetővé teszik a baktériumok bejutását. Az első héten ajánlott a tetoválást tapadó, légáteresztő kötéssel letakarni. Annak ellenére, hogy ezek a kötések védik a sebet a fertőzéstől, lehetővé teszik, hogy az lélegezzen. Ezenkívül az első héten kíméletes szappannal és vízzel mosd a bőröd, és naponta tegyél fel a friss kötést.

A legtöbben a Bepanthen-t ajánlják a tetoválás kezelésére. Én is azt használtam és nekem bevált.

Általában a tetoválások gyorsan gyógyulnak. A duzzanat, a fájdalom és a szivárgás általában három nap múlva elmúlik, majd újabb egy hétig viszketés és hámlás következik. Az első hónapban a tetoválásod sötétebbnek és tompábbnak fog tűnni, mint amire számítottál. A megfelelő ápolás megvéd a fertőzéstől, és a tetoválásod is sokkal szebb lesz.

2.7/5 - (3 votes)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.