120+ Mágikus hold tetoválás és jelentése

Bárki, aki értékeli a csillagászat történelmét, tudományát és erejét, örömmel fog tetováltatni egy hold tetoválást. A Hold önmagában is mélyen szimbolikus, de még nagyobb jelentőséget nyerhet, ha nappal vagy egy farkassal párosítjuk. Akkor is jó tetoválás, ha kicsi, diszkrét tetoválást szeretnél, bár nagyobb térbe is beilleszthetőek, akár önmagukban, akár egy jelenet részeként.

A hold tetoválás jelentése

A holddal készült tetoválásoknak számos jelentése van, önmagukban és más szimbólumokkal együtt is, de a leggyakoribbak a következők:

 • Sötétség/sötét oldal
 • Szeretteink emléke
 • Mágia
 • Ritkaság
 • Az asztrológia ereje
 • Bajkeverés
 • Kreativitás
 • Termékenység
 • Növekedés
 • Női misztikum
 • A negatív energia kiűzése
 • Ciklikus jelleg

Hold tetoválás variációk

Félhold

félhold tetoválás

A félhold tetoválással kifejezheted saját természeted vagy általában az élet kettősségét. A növekvő (teliholddá váló) vagy fogyó (újholddá váló) holdak alkotják a fél- vagy sarlóholdat. A félholdtetoválás többféle dolgot is jelképezhet: ha a hold a fogyó félhold fázisában van, akkor a negatívum eltávolítását jelképezi a személyes, üzleti vagy spirituális életedből: megszabadulsz olyan emberektől, szokásoktól vagy egyéb tárgyaktól, amelyek már nem szolgálnak téged. A növekedést és a kreativitást szimbolizálja, ha éppen a növekvő félhold fázisába lépett.

Telihold

teljes hold tattoo

A teliholdról azt mondják, hogy olyan időszak, amikor a Föld érzi a fölötte lévő égitestek erejét. A teliholdakat különösen az őrültséggel, a változással, valamint az e világ és a következő élet világai közötti fellazulás és folyékonyság időszakával hozzák összefüggésbe.

Nap hold tetoválás

hold nap tetkó

Kivételes módja annak, hogy kifejezd önmagad és a természet kettősségét, ha fél nap/félhold tetoválást készíttetsz. A holdi hajlamot a rejtett potenciál, az érzelmeink és az intuíció képviseli; a szoláris jellemzőt az értelem, az ego és a vezetői potenciál. Mindannyiunkban létezik egy természetes egyensúly a holdi és a szoláris vonások között, és ez a tetoválás ezt képviseli.

Macska és hold

hold és macska tetoválás

A macska számos kultúrában rendkívül szimbolikus állat, különösen a nyugati kultúrákban, ahol a macskákat (különösen a fekete macskákat) a boszorkányok ismerőseinek és ezért potenciálisan gonosznak tartják, valamint az ókori rómaiaknál, ahol a macskát a Hold istennőjével, Dianával hozták kapcsolatba. Mindkét népszerű ábrázolásban a Hold is a macskákhoz kapcsolódik, így a macska és a Hold tetoválás különösen érdekes lehet.

Farkas és Hold

hold és farkas tetoválás

Egy farkas hozzáadása a hold tetoválásodhoz még mélyebb jelentést kölcsönöz egy amúgy is erőteljes szimbólumnak. A farkas különleges helyet foglal el az indián kultúrában és a környezetvédelmi körökben, így a farkas és a Hold tetoválás kiváló választás, ha egy indián törzs tagja vagy, vagy ha mélyen tiszteled a természetet.

Nap, Hold és csillagok / Nap és Hold / Hold és csillag

hold és csillag tetoválás

Tovább testre szabhatod a hold tetoválásodat más égitestek, például a Nap és a csillagok bevonásával. Az égbolton a Nap, a Hold és a csillagok olyan komplementaritást alkotnak, amely gazdag, összetett jelentéssel bír.

Ötletek

Összegzés

A Hold egyesek számára a remény, az újjászületés és az újrakezdés szimbóluma, de a nőket, a termékenységet és a képzelet világába való menekülést is jelképezi. Sokan személyes okokból tetováltatják a bőrükre a hold tetoválás mintáit, de vannak, akik olyasvalaki előtt tisztelegve, akit igazán csodálnak.

5/5 - (2 votes)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.