Titokzatos horgony tetoválások egyedi jelentésekkel

A horgony tetoválások nem csak a férfiak, hanem a nők körében is népszerűek. Gyakran használt tetoválás, ami egyáltalán nem meglepő. Népszerűsége részben abban rejlik, hogy rendkívül egyszerű, mégis divatos a megjelenése. Éppen ezért varratja magára sok nő, mert stílusos és klasszikus.

Horgony tetoválás jelentése

A nyílt tengereken egy horgony a tengerész utolsó menedéke, remélve, hogy a dolgok jobbra fordulhatnak. A horgony szimbólum jelentése változatos, mindegyike a nemes katona jellemzőit testesíti meg:

  • Hűség
  • Elkötelezettség a nagyobb jóért
  • Becsület
  • Stabilitás és biztonság
  • Remény
  • Védelem
  • Megváltás
  • Felvilágosodás

Horgony jelentése gyakran kapcsolódik a keresztény hithez, és úgy gondolják, hogy Krisztus üdvösségre vonatkozó ígéretét jelképezi. A horgony tengerészeti eredetű is, a tengerészek reményét jelképezi a biztonságos hazatérésre. A horgony ma is népszerű motívum az ékszerekben és más művészeti alkotásokban, mivel a reményt és a stabilitást jelképezi.

Horgony tetoválás minták

Vasmacska tetoválás felkaron iránytűvel és hajóval

teljes felkar horgony

Egyszerű minta alkaron

szürkés színben

Vasmacska tattoo kék árnyalattal

színes horgony

Horgony tetoválás design variációk: Klasszikus, kortárs és tengeri stílusok

A horgonyos tetoválás népszerű választás mind a férfiak, mind a nők számára, és számos stílusban létezik. A klasszikus horgony tetoválás dizájnja egyszerű, és jellemzően egyetlen horgonyt ábrázol kötéllel vagy lánccal. A kortárs minták bonyolultabb részleteket tartalmazhatnak, például koponyákat, virágokat vagy szárnyakat. A tengeri tetoválások gyakran tartalmaznak olyan elemeket, amelyek viselőjük tenger iránti szeretetét tükrözik, például kagylókat, tengeri csillagokat vagy bálnákat.

Virágokkal

Popeye

popeye

Horgony tetoválás pároknak

páros horgony tetoválás

Horgony és óra

anchor tattoos

Nyakon

nyakon

Elhelyezési ötletek: Hová lehet horgony tetoválást készíteni

A horgony tetkók egyre népszerűbbek, mivel az emberek új és egyedi tetoválási mintákat keresnek. Sokféle helyen lehet horgonyt tetováltatni, a személyes preferenciáktól függően. Vannak, akik inkább a csuklójukra, a bokájukra vagy a vállukra teszik. Mások a hátukra vagy a mellkasukra helyezik. Bármelyik helyet is választod, mindenképpen végezd el a kutatást, és keress egy jó hírű művészt, aki segíthet egy gyönyörű és tartós dizájn létrehozásában.

Horgony és kötél

kötéllel

Kicsi horgonyok

kicsi tetoválás

Horgony iránytű tetoválás jelentése

A horgony és az iránytű klasszikus tengeri tetoválás kombináció. Az Atlanti-óceán sikeres átkelése után a horgony tetoválások gyakran az otthont, a biztonságot és a reményt szimbolizálták. Az iránytű és a horgony tetoválás férfiaknak az életben való vezetést jelképezi.

iránytű

Horgony tetoválás nőknek

horgony tetoválás lányoknak

Színes

horgony rózsa tetoválás

A horgony tetoválások története

A horgonyos tattoo az egyik legrégebbi és legnépszerűbb tetoválás a világon. Az ókorig nyúlnak vissza, amikor a remény és a stabilitás szimbólumaként használták őket. A tengerészek a tengeren a jó szerencse szimbólumaként horgonyt tetováltattak. A horgony tetoválás ma is népszerű a tengerészek és azok körében, akik értékelik a remény és a stabilitás szimbolikáját.

Lábon

horgony lábon

Teljes háton

hajós tetoválás

A horgony szív kereszt jelentését gyakran a remény szimbólumaként értelmezik. A horgonyt a stabilitás és a biztonság szimbólumának tekintik, míg a szív a szeretetet és az együttérzést jelképezi. Amikor ezt a két szimbólumot kombinálják, a remény és a rugalmasság erőteljes üzenetét hozzák létre. Sok ember számára ez megnyugvást nyújt a nehéz időkben, talán ezért ez a legjobb remény tetoválás.

Lánccal

fekete fehér

Horgony rózsa tattoo

anchor stomach tattoo

Alkaron

alkaron

Összegzés

Bizonyára a világ legfelismerhetőbb tetoválása, a horgony az ókori görögök idejéig visszanyúló horgonytetoválás története. Bár a minta kétségtelenül fejlődött az évszázadok során, tartós népszerűsége nagyrészt sokoldalúságának köszönhető: férfiak és nők egyaránt viselhetik, és a semleges feketétől az élénk liláig sokféle színben tetoválhatják. (A bizonytalanok számára is remek választás, mivel a test szinte bármelyik pontján jól mutat).

A tengerészek és a horgonyok hosszú közös múltra tekintenek vissza. Közeli társak voltak, amikor a tengerészek életük a horgonytól függött, és a tetoválás egy módja volt annak, hogy megjelenítsék, amit értékeltek. Ma már rengeteg tengerész élete nem függ a horgonytól, de még mindig választanak horgonytetoválást, hogy jelképezzék a víz, a tenger és a tenger szolgálatában eltöltött évek szeretetét.

4.7/5 - (6 votes)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.

Szólj hozzá!