118 Kereszt tetoválás – Jelentésük és variációk

Jelentősége és mély jelentése, kulturális és történelmi jelentősége, valamint testre szabhatósága miatt a keresztek rendkívül népszerű tetoválások. Amellett, hogy mind a férfiak, mind a nők körében népszerűek, a kereszt tetoválásokat könnyű elhelyezni a test szinte bármelyik részén. A kereszt tetoválások számos különböző jelentéstartalmat képviselnek, így szinte mindenki számára alkalmasak, függetlenül a mérettől, a dizájntól vagy a benne lévő egyéb elemektől.

A kereszt tetoválás jelentése

A keresztnek nem egyszerűen vallási vonatkozásai vannak, ahogy azt sokan feltételezik. A keresztek sokféle jelentést és gondolatot szimbolizálhatnak attól függően, hogy hogyan díszítik és építik be őket.

 • Erő
 • Bátorság
 • Kereszténység/keresztény hit
 • Kulturális/családi örökség
 • Egy szeretett személy emléke
 • Elkötelezettség
 • Tisztelet
 • Felemelkedés
 • Szenvedés
 • Gótikus/gót kultúra
 • Élet
 • Egyenlőség
 • Spiritualitás
 • A nőiesség
 • A férfi és a nő egyesülése
 • Béke
 • Királyság

Kereszt tetoválás variációk

A kereszt tetoválás ötletét a saját stílusodhoz és hitedhez igazíthatod. A keresztek önmagukban is népszerűek, de az alábbi variációk megmutatják, hogyan tudsz könnyen más elemeket beépíteni, vagy a keresztet önmagában is testre szabni, hogy azt képviselje, ami számodra jelentőséggel bír.

Keresztény/katolikus kereszt

A kereszteket leggyakrabban a keresztény és katolikus szimbólumokhoz társítják. A keresztény hitnek, beleértve a katolicizmust is, központi része Jézus keresztre feszítése és feltámadása a halálból, ami a vallás teljes alapját képezi. A legtöbb esetben a keresztény vagy katolikus kereszt egyszerű, általában t alakú kialakítású, és számos színben kapható. Ennek a tetoválási mintának számos változata létezik.

keresztyén kereszt tetoválás
Kereszt tetoválások alkarra

 

Kis kereszt

Ha keresztény hited finom emlékeztetőjét keresed, akkor ez az elegáns, egyszerű dizájn tökéletes. A csukló, a boka, a lapocka belső oldalára vagy a fül mögé tetovált kis kereszt megmutatja a világnak a vallásos hitedet, de finom és nem túlzó módon. Az egyszerű t-alakú kereszt mellett díszesebb részleteket, például színeket, ékszereket, egymásba kapcsolódó mintákat vagy glóriát is felvehetsz. Szerintem a kereszt tetoválás nyakra az egyik legjobb ötlet.

kicsi kereszt tetoválás
Kereszt tetkó csuklón

 

Vaskereszt

A vaskereszt a bátorság jelképe volt, és egészen az 1800-as évek végéig használták a katonai kitüntetéseken Németországban. A második világháború után a német katonaság körében a díszítő szimbolika egyik formájává vált. A vaskeresztekkel ellátott tetoválások a lázadó szimbolikát is képviselhetik, és a tekintélynek való alávetettség elutasításának üzenetét közvetíthetik. A kereszteket általában fekete vagy szürke tintával készítik. Mindkét oldalnak négy egyenlő széle van, amelyek mindegyike lekerekített végű.

vaskereszt tetoválás

 

Kelta/ír kereszt

A kelta kereszt tetoválása rendkívül népszerű az egész világon. A kelta örökség és a keresztény hit szimbóluma egyszerre. A kelta minták csomómunkát, bonyolult hurkokat tartalmaznak, és gyakran zöld, arany vagy fekete színben készülnek. Az ilyen minták még több értelmet adnak a kelta kereszt dizájnjának: a csomók a test és a lélek közötti kapcsolatot jelképezik, míg a hurkok az élet örök és ciklikus természetét.

kelta kereszt tetoválás

 

Törzsi kereszt

A törzsi keresztek ötvözik a más törzsi tetoválásoknál megszokott bonyolult fekete mintákat a hagyományos kereszt tetoválással. Mivel a törzsi stílus az erős, azonnal szemet gyönyörködtető mintáiról ismert, ez a különleges stílus tökéletes azok számára, akik azt szeretnék, hogy tetoválásuk erőt, elkötelezettséget és bátorságot jelezzen.

Gótikus kereszt

Választhatsz gótikus dizájnt, ha a kereszthez fűződő sötétebb asszociációkat szeretnéd hangsúlyozni. Ez vagy úgy készülhet, hogy úgy nézzen ki, mint egy kőkereszt (például egy sírkő vagy sírbolt), vagy olyan gótikus díszítéseket vehet fel, mint az összefonódó kígyók, tövisek, vagy vérvörös hangsúlyok az egyébként fekete keresztre.

gótikus kereszt tetoválás

 

Jézus a kereszten

A feszületet néha összetévesztik a kereszttel, de a kereszt nem tartalmazza Krisztus testét. Következésképpen ez a tetoválási minta nyílt keresztény szimbolikát tartalmaz, és az illető vallása iránti odaadását mutatja. Ha feszület tetoválást szeretnél, Jézus testének kell rajta megjelennie, de különböző lehetőségek közül választva személyre is szabhatod. Jézust többféleképpen ábrázolhatod és hozzáadhatsz egy számodra különleges jelentőséggel bíró bibliai idézetet is akár. Ezt a tetoválást bárhol elhelyezheted a testen, például a karodon vagy a hátadon. A legjobban akkor mutat, ha egy nagyobb minta részeként, például a mellkasodon keresztül helyezed el.

Jézus a kereszten tetoválás

 

Rózsa kereszt tetoválás

A rózsa tetoválás dizájn tökéletesen kiegészítheti a kereszt dizájnt, és nagyon szép és szentimentális kiegészítője lehet a tetoválásodnak. Az első lépés az, hogy gondosan kiválaszd, milyen keresztet szeretnél a dizájn részeként.

rózsa és kereszt tetoválás

 

Imádkozó kezek kereszttel

A keresztet imádkozó kezekkel is kombinálhatjuk, akár a kereszt alatt, a kereszt közepén vagy a keresztet tartva. A design könnyen testreszabható, mivel többféle kereszt dizájn közül választhatsz, amelyek közül sokat ebben a cikkben részletezünk. A kereszt és a kezek mellett egy bibliai idézetet vagy egy inspiráló mondást is felvehetsz a dizájn további személyre szabásához. A rózsafüzér gyöngyök mellett választhatsz felhőket és napsugarakat is a tetoválásod hátterébe.

imádkozó kezek tetoválás

 

Szív és kereszt

Ezt a dizájnt leginkább a nők választják. A szívvel kombinált kereszt a szeretet és a hit szimbóluma lehet, vagy egy elhunyt szerettedre való emlékezésé. Lehetséges, hogy a keresztet a szívbe ágyazzák, esetleg vér folyik ki belőle. Akár a szívfájdalomról, akár egy szeretett személy elvesztéséről van szó, ez a szeretet általi szenvedés szimbóluma.

kereszt és szív tetoválás

 

Még több kereszt tattoo

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.