122 Medve tetoválás minták és jelentése

Kétségtelen, hogy a medvék a legnépszerűbb tetoválandó állatok, és ennek oka egyszerű: fenségesek, aranyosak, és menő (vagy ijesztő) történetek állnak mögöttük. Ha azon gondolkozol, hogy tartósan a bőrödre tetováltatnád valamelyik fenséges teremtményt, akkor érdemes szem előtt tartanod, hogy a medve tetoválás sokkal többről szól, mint ami első látásra látszik. A medve tetoválások jelentése mögött is rengeteg történet áll, és csak rajtad múlik, hogy eldöntsd, mi a megfelelő számodra.

A medve tetoválások jelentése

A legkorábbi emberek úgy hitték, hogy a medvék bőrének és csontjainak viselésével képesek lesznek magukba szívni azok szellemi és fizikai erőinek egy részét. Az amerikai őslakosok a medvéket nagy harcosoknak tartották, akik hihetetlen erőt, hatalmat és bátorságot mutattak az ellenállással szemben.

A medvét viselő emberek sokféle, számukra különböző fontosságú tulajdonságot vesznek fel. A medve tetoválások leggyakoribb jelentései a következők:

  • Erő
  • Bátorság
  • Védelem
  • Anyaság
  • Bátorság
  • Szellemiség és mély kapcsolat a természettel
  • Erő
  • Bizalom
  • Feltámadás

Medve tetoválás variációk

Haida medve tetoválások

A kanadai Brit Kolumbiában és Alaszkában őshonos a haida nép, amely Észak-Amerika legrégebbi őslakos törzse. Az anyaság, a védelem, a spiritualitás és a bölcsesség szimbóluma náluk a medve.

Haida medve tetoválás

 

Teddy mackó tetoválások

A Teddy mackó Theodore Roosevelt amerikai elnökről kapta a nevét, aki vadászat közben nem volt hajlandó megölni egy fekete medvebocsot.

teddy bear tattoo

 

Medvekarom és medvemancs tetoválások

A legenda szerint a medvetetoválások a stabilitást, az erőt és a mobilitást szimbolizálják.

medve mancs tetoválás

 

Törzsi medve tetoválások

Úgy tartják, hogy minden törzsi szimbólum, köztük a medve is, a spiritualitást és az anyatermészettel vagy az indián kultúrával való kapcsolatot jelenti, bár a pontos jelentésük az idők során elveszett.

törzsi medve tattoo

 

Kelta medve

Általánosságban a kelta medve tetoválási minták a természethez való kapcsolódást, az ír kultúrához való kapcsolódást és a spirituális oldaladhoz való kapcsolódást szimbolizálják.

kelta medve

 

Pandák tetoválás

A világon számos nagyon ritka és híres medve létezik, köztük a panda. A pandamedve tetoválás a harmóniát, az egyensúlyt és a szerencsét jelképezi. A kínai legendák régóta a pandákat a Yin-Yang szimbólummal társítják fekete-fehér mintázatuk miatt.

panda tetoválás

 

Fekete medve és grizzly medve

Az emberek és az állatok is sok okból félnek a fekete medvéktől és a grizzlyktől. Erősen azonosulsz a medve erejével, harcos szellemével, ha e minták bármelyikét viseled. A fekete medvék feketék, míg a grizzlyk barnák; ez a fő különbség e titánok között.

grizzly bear tattoo

 

Jegesmedve

A sarkvidéki őslakosok a jegesmedvéket nagyra tartják, mint a kultúra és a spiritualitás szimbólumait. A jegesmedvéket az inuit kultúrában a Nagy Szellem, a Tuurngasuk földi megtestesítőjének tekintik. Szibériában a nenyecek úgy vélik, hogy a jegesmedve szemfogának viselése megóv a bajtól. Az eszkimók kivételes vadászati képességeik miatt tisztelik ezeket az állatokat. Az eszkimók és az inuit törzsek körében számtalan mítosz és legenda létezik a medve kölykei iránti odaadásáról.

jegesmedve tetoválás

 

Koala medvék tetoválásai

A mackós külsejükről és barátságos viselkedésükről ismert Koala medvék nyugodt viselkedésükről és arról a képességükről ismertek, hogy sodródnak az árral. Az őslakosok legendája szerint a koalák a Föld emlékeinek őrzői, akik a mélyből kúsznak elő, hogy bölcsességet adjanak át az embereknek, majd a fákra szállnak, hogy vigyázzanak rájuk. A Koala medvéket ábrázoló tetoválások a védelem, a nyugalom és a bölcsesség szimbólumai.

koala medve tetoválás

 

Még több tetoválás ötlet

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.