Mennyire fáj a comb tetoválás?

A comb, méretének és alakjának köszönhetően ideális hely a tetoválóművész számára, hogy lenyűgöző tetoválást készítsen. A comb tetoválással járó fájdalom mértéke azonban nagyban függ az elhelyezkedéstől.

Tetoválási fájdalom a combon

Ha aggódsz a tetoválási fájdalom miatt, a comb területe jó hely a tetoválásra. Mivel:

  • A comb egy húsos testrész.
  • A bőr vastagabb és jobban hozzászokott a súrlódáshoz.

A tetoválási fájdalom statisztikák szerint a combon két különálló terület van, a belső és a hátsó, valamint a felső és a külső.

A comb belső és hátsó része

A comb belső része az egyik legfájdalmasabb része a combnak a tetováláshoz, mivel sok idegvégződést tartalmaz, és csak egy vékony bőrréteg védi őket. Ugyan ez jellemző a comb hátsó részére is.

belső comb tetoválás
Tetoválás a comb belső részén

Felső és külső combok

Ezeken a területeken a fájdalomküszöb alacsonyabb, ami alkalmassá teszi őket a tetováláshoz. A comb felső és külső oldalát vastagabb bőrréteg borítja, nem is beszélve arról, hogy az idegek és a csontok védelmére nagyobb arányban található itt izom és zsír is.

felső comb tetoválás
Felső comb tetoválás

A négyfejű combizom a test legnagyobb izomcsoportja, amely a comb elülső részén helyezkedik el. Testünk a comboknál zsírt is raktároz. A tetoválás során a vastag izmok és a védő zsír kombinációja jelentős párnát biztosít az idegeknek és a csontoknak.

Ezenkívül az emberek bőre vastagabb a felső és külső combjukon. A rendszeres ruhasúrlódás valószínűleg szintén hozzájárul combunk bőrének ellenálló képességéhez.

Tetoválás a comb külső részén
Tetoválás a comb külső részén

Sokan döntenek úgy, hogy tetoválást készíttetnek a külső és felső combokra az esztétikum és a sokoldalúság miatt. Szinte minden nagyméretű tetoválás minimális fájdalommal elvégezhető a combon. Emellett a combtetoválások könnyen elfedhetők – ez nagy előny, ha az alkalom úgy kívánja.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.