101 Mexikói tetoválás minta és jelentésük

A mexikói tetoválások bonyolult részletei és drámai mintái már évek óta hatással vannak az amerikai és európai tetoválókra, de ahogy a tetoválási kultúra népszerűsége növekszik, a művészet mögött rejlő ősi szimbólumok és jelentések egyre nehezebben megfejthetők.

Mexikói tetoválások jelentése

A mexikóiak büszkék hagyományaikra és kultúrájukra. Az alábbiakban néhány példa a mexikói tetoválásokra és jelentésükre.

Mexikó címere tetoválás

Mexikó címere tetoválás

Mexikó címere a mexikói kultúra és politika egyik legfontosabb szimbóluma. Mexikó címerén egy mexikói aranysas eszik egy csörgőkígyót egy szúrós körtekaktuszból. Tenochtitlan népe nagyon erős vallási jelentőséget tulajdonít ennek a szimbólumnak. Az európaiak számára a gonosz felett aratott győzelmet jelképezi. A csörgőkígyót gyakran egyenlőségjelet tesznek az Ádám és Éva bibliai történetében szereplő kígyóval. Mexikó zászlaja ugyanezt a szimbólumot viseli. A mexikói születésűek ezen a mexikói tetováláson keresztül nagy büszkeséget érezhetnek örökségükre.

Mexikói koponya tetoválás

Cukorkoponya tetoválás

A mexikói büszkeség szimbólumaként a cukorkoponya tetoválás a halottak napjának ünnepéhez kapcsolódik. Mivel a cukor bőséges volt, azok az emberek, akik nem engedhették meg maguknak a díszítéseket, cukorból készítették azokat. Szimbolikusan az eltávozott lelket jelképezi. A cukorkoponyát egy köpenyre helyezik, a homlokára írva a szeretett személy nevét, hogy amikor a lélek visszatér, tisztelegjenek előtte.

A cukorkoponya időigényes és munkaigényes mesterség. Élénk színeik és mosolygó arcuk miatt kiváló tetoválások, amelyek a mexikói örökséget képviselik. Ez a kép gyakran megtalálható más tetoválásokba beépítve, amelyek a mexikói tetoválási kultúrára való büszkeséget mutatják.

A halottak napja lány tetoválás

halottak napja lány tetoválás

Cukorkoponyás nők, La Catrina, gyönyörű nők a Halottak Napja sminkben. Sokan vannak, akik egy csinos lány képét tetováltatják magukra. A halottak napi smink egy klassz módja annak, hogy a tetoválásba egy kis mexikói kultúrát is beleépítsenek.

Sok ember arcát festik meg így ezen az ünnepen. A modern tetoválásban a tetoválóművészek portfólióiban mindenhol megtalálhatók ezek a tetoválások. Ez egy nagyszerű lehetőség a mexikói tetoválásokhoz, legyen szó fekete-szürke dizájnról vagy teljes színes grafikáról.

Azték tetoválások

azték tetoválás

Az aztékok több száz évvel ezelőtt készítettek tetoválásokat. Egyedi megjelenésük ellenére az azték tetoválások és szimbólumok gyakran tükrözik a törzs hitét, rituáléit, isteneit és hagyományait. Az azték tetoválások védelmet és pozitív energiát nyújtanak.

 

Még több mexikói tetoválás

 

A mexikói tetkók határozott mintáikkal és merész vonalaikkal remekül mutatnak a bőrödön. Akár valami hagyományosabbat keresel, mint például a halottak napi koszorúkon található minták, akár modernebbet, mint a mostanában divatos minimalista minták, ez az útmutató segíthet megtalálni a tökéletes mexikói tetoválást.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.