Mit jelent, ha egy tetoválás viszket?

Ez a gyógyulás normális része. Amikor új tetoválást készítesz, a bőröd szó szerint egy sebből gyógyul. Bőrgyulladás lép fel, és az érintett terület megpróbálja megelőzni a fertőzést és meggyógyítani magát. Normális, hogy a bőr gyógyulása során némi viszketést érzel.

Bár a viszketés leginkább akkor jelentkezik, amikor a tetoválás friss, ez a gyógyulási folyamat bármely szakaszában előfordulhat.

Mindenesetre nem szabad vakargatni a tetoválást, különösen akkor, ha nemrég tetoválták és még gyógyulóban van. A tetoválás és a környező bőr súlyosan károsodhat ezáltal.

A viszketésnek 1-2 héten belül enyhülnie kell. Tartós viszketés esetén forduljunk orvoshoz.

Mindenáron kerüld a tetoválásod piszkálását, karmolását vagy hámozását! Alkalmazhatsz jégpakolást vagy enyhén megpaskolhatod a tetoválásodat, ha viszket.

A viszkető és száraz bőrre a megoldás a hidratálásban rejlik. A tetoválóművészed meg tudja mondani, hogyan tartsd hidratáltan az új tetoválásodat. Előfordul, hogy a tetoválóművészek bizonyos hidratálószerek vagy összetevők használatát ellenzik, mert azok kihúzhatják az új tintát. Általában ajánlott illatmentes, illatanyagmentes krémet használni.

inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.