290+ Szimbolikus óra tetoválás és jelentésük

Talán azért választják az emberek az órákat tetoválásként, mert az idő határozza meg az életünket. A tetoválások az idő különféle ábrázolásai, amelyek célja, hogy érzéseket keltsenek, vagy megmutassák a viselő és az adott idő közötti kapcsolatot.

Az óra tetoválás jelentése

Szinte mindig az időt jelképezi ez a fajta tetoválás. Az általa közvetített üzenet azonban attól függ, hogy milyen kijelentést tesz. Az alábbiakban néhány gyakori szimbolizmust mutatunk be:

  • Az idő múlásának figyelmenkivül hagyása
  • Valakinek az emléke
  • Emlékezés az élet egy bizonyos időszakára
  • Az idő tiszteletben tartása
  • Egy lélek ősi tudással
  • Halál vagy halandóság
  • A szabadság érzése
rózsa óra tetoválás
Óra tetoválás alkarra

Az óra szimbolikája és a tetoválás változatok jelentése

Az órákat sokféleképpen lehet tetoválással ábrázolni, de van néhány közös téma, amit érdemes figyelembe venni.

Az olvadó óra vagy a törött óra tetoválás általában az idő szerkezetének semmibe vételére vagy az idő múlásával kapcsolatos téveszméinkre utal. A szabadságot szimbolizálhatja egy törött óra.

A klasszikus órákat, vintage órákat ábrázoló tetoválások a hagyományos óraszimbolikából merítenek ihletet. Ha a képeket egy régi órával vagy egy vintage órával kombináljuk, mélyebb jelentést nyerünk. Amellett, hogy a múlthoz való kapcsolódást szolgálják, emléket állíthatnak valakinek, aki abban a korszakban élt. A zsebóra tetoválás minták hasonló jelentéssel bír.

óra tattoo
Sötét óra tattoo

Az időtlen óra gyakran nélkülözi a mutatót, és jelképezheti az idővel szembeni semmibe vételt, az idővel való nemtörődömséget, vagy egy régimódi ébresztőóra esetében a csengővel a tetején a tiltakozásodat az élet merevsége ellen.

Koponyás tetoválások: Amikor az tetoválásokon koponyák szerepelnek, vagy koponyadíszekbe vannak beépítve, általában a halált vagy a halandóságot jelzik.

A rózsával, szívvel vagy más virággal ellátott óra tetoválások jellemzően a szerelemhez és az élethez kapcsolódnak. Az óra mutatója mutathatja az időt, a születési dátumot vagy más jelentős eseményt.


A legjobb tetoválás elhelyezések

Az óra tetoválás bárhol viselhető a testen, az arcon lévő apró tetoválástól a karon végighúzódó nagy tetoválásig. Sok esetben a tetoválás kialakítása és elhelyezése hozzájárul a szimbolikus jelentéshez. Gondold át, hogy a tetoválásod milyen jelentőséggel bír, és hogy szeretnéd-e, ha mások is látnák, vagy magánjellegű szimbólumról van szó.

óra tetkó
Absztrakt óra tetkó

Óra tetoválás minták

A színes óra tetoválásokat általában pozitív üzenetek közvetítésére használják, míg a fekete-fehér és szürke tónusokat gyakran használják komolyabb üzenetek közvetítésére. A görbült, torz vagy realisztikusan megtervezett idő tetoválásokhoz szimbolika is társul, például az, hogy a mutató jelen van-e vagy sem. Mindegyik az idő valamely aspektusát szimbolizálja, de szimbolikájuk nagyban különbözik.


Összegzés

Az emberiséget ősidők óta lenyűgözi az idő. Valószínűleg téged is lenyűgöz az idő múlása, vagy szeretnéd lelassítani az időt, ha van egy óra tetoválásod. Bár valószínűleg inkább a pillanatnak élsz, és élvezed a nosztalgiát, az emlékek útján is tehetsz kirándulásokat. Az óra tetoválásokat pozitív okokból is választhatod, például azért, hogy megünnepeld és emlékezz életed különleges pillanatait, vagy hogy kifejezd a merev időbeosztással és merevséggel szembeni ellenszenvedet.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.