Iránytű tetoválások és jelentésük

A legkorábbi matróz tetoválásoktól kezdve az iránytű tetoválások mindig is népszerűek voltak. Ezek a tengeri tetoválások mély jelentéssel és menő hangulattal bírnak. Visszafogott, férfias megjelenésük van, és többféle helyen is jól mutatnak a testeden, mivel nagy és kicsi méretben egyaránt jól mutatnak. Az iránytűminták lehetnek összetettek és minimalisták is, így könnyen megtalálhatod a stílusodnak megfelelőt.

Az iránytű egy ötletes kis tárgy. Lehet díszes és elbűvölő, vagy csupasz és haszonelvű. Lehet, hogy élcelődsz az egyszerű technológiájukon, de ha a telefonod lemerül egy idegen földön tett túra során, örülni fogsz, hogy van melletted egy iránytű.

A történészek szerint az iránytű már a Kr. e. 2. század óta létezik. Az első iránytűket azonban nem navigációs célokra tervezték, hanem eredetileg jóslásra használták.

Az iránytű tetoválás jelentése

Az iránytűk közkedvelt szimbólumok a művészetben, az ékszerekben és a tetoválások tervezésében. Az iránytű tetoválás lehet egy felfedező jele, egy szimbolikus kép, és gyakran mindkettő. Az eltévedésnek van spirituális értéke, de semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor újra megtalálod az utat. A tetoválásod emlékeztethet arra, hogy hányszor találtál ki a sötétből, és hogy képes vagy eligazodni bármilyen helyzetben, amibe belekerülsz.

Iránytű tetoválás szimbolikája:

  • Ügyesség
  • Megbízhatóság
  • Egyszerűség
  • Az útkeresés
  • A végeláthatatlan eseményeken való navigálás

A négy égtáj szimbolikája

  • Észak: Föld elem, téli évszak, a tél időszaka, éjfél, újhold
  • Kelet: Levegő elem, tavaszi évszak, napfelkelte és az újhold, növekvő hold
  • Dél: Tűz elem, nyári évszak, dél és holdtölte, telihold
  • Nyugat: Víz elem, őszi időszak, alkonyat és telihold, fogyó hold

 

Iránytű tetoválás minták

Egyszerű iránytű

Az egyszerű iránytű ideális a minimalista tetoválásra vágyók számára. Bár ez egy lecsupaszított és egyszerű dizájn, ez a tetoválás mégis azonnal felismerhető iránytűként. Ráadásul a két keresztezett nyíl olyan barátokat jelképezhet, akik különböző irányokba utaztak az életben, mégis örökké tartó kötelék fűzi őket egymáshoz. Emiatt ez egy kiváló lehetőség egy legjobb barát tetováláshoz.

Egyszerű iránytű

 

Kis iránytű tetoválás

Egy kis iránytű kiválóan néz ki, ha a csuklódra helyezed, mivel mindig látni fogod. Ugyanezen okból sokan választják az iránytű tetoválást a kézfejére. Egyébként egy iránytű remekül mutat a lábadon , az utazást szimbolizálva, vagy a füled mögött, a végtelen képzelet jelképeként.

Kis iránytű tetoválás

 

Csillagiránytű

A csillagiránytűt gyakran társítják az utazáshoz és a haditengerészethez, mivel hagyományosan az óceáni térképeken használták. Ugyanezen okból kifolyólag a mintát gyakran tengeri szimbólumokkal, például kötéllel hangsúlyozzák. Kifinomult és fegyelmezett megjelenésű.

Csillagiránytű

 

Tengeri iránytű

Ideális azok számára, akik a mechanikusabb vagy technikásabb tetoválási mintákat kedvelik, a tengeri iránytű férfiasan és szögletesen néz ki. Az olyan extra elemek, mint a horgonyok, a kötél és a fokozatok tovább fokozzák a tengeri hangulatot.

Tengeri iránytű

 

Iránytű és rózsa tetoválás

Az iránytű és a rózsa tetoválás dizájnja egyesíti a két legnépszerűbb tetoválást. A rózsák a szerelmet jelképezik. Az iránytűvel párosítva ez a tetoválás a szerelem erejét szimbolizálja.

Iránytű és rózsa tetoválás

 

Iránytű és térkép tetoválás

Mivel mindkettőt a navigációhoz használják, az iránytű és a térkép ideális tetováláskombináció. Azok, akik szeretik a természetet, az utazást és a kalandokat, ez a kombináció remek minta lehet. Az iránytű és térkép tetoválás a bátorságot a felfedezés és az optimizmus érzésével ötvözi.

Iránytű és térkép tetoválás

 

Ez is érdekelhet: Horgony tetoválások és jelentésük

Akvarell iránytű minta

A szemet gyönyörködtető és egyedi megjelenésért kipróbálhatsz egy olyan dizájnt, amely az akvarell technikát tartalmazza. Az akvarellnek folyékony, elmosódó hatása van, amely olyan, mintha festékfröccsök lennének. Az akvarell tetoválás merész és egyedi kivitelezést eredményez. Az elkészítésükhöz azonban képzett tetoválóművészre van szükség.

Akvarell iránytű minta

 

Szív iránytű tattoo

Ez a tetoválás azt jelképezi, hogy a szeretet vezérlő erő az életedben, és bízol az ösztöneidben.

Szív iránytű tattoo

 

Viking iránytű tetoválás

A viking iránytű – más néven északi iránytű – egy védelmi szimbólum, amelyet egykor arra használtak, hogy segítsen az ősi északiaknak eligazodni az alattomos terepen. A szokásos négy helyett nyolc pont van rajta, amelyeket védő rúnák vesznek körül. Ideális azoknak a férfiaknak, akik egyedi, feltűnő iránytűtetoválást szeretnének.

Viking iránytű tetoválás

 

Még több iránytű tetoválás

 

Összegzés

Az iránytű tetoválás mindig is népszerű volt a halászok, tengerészek, tengerésztisztek és a tengert kedvelők körében. Az iránytűs tetoválások jelentése azonban változó, és nem minden szimbolika jelképezi a vizet és a vitorlázást. Az iránytűtetoválások az utazók, kalandorok és világlátásra éhes nomádok kedvencei is. Hasonlóképpen, az iránytű szimbolizálhatja a szeretetet, a hűséget, az erkölcsöt és a hűséget. Az iránytű mindig a családod és szeretteid irányába mutat!

Az iránytűrózsától a világtérképen át a nyílig számos iránytű tetoválási ötlet létezik, amelyek inspirálni fognak téged. A férfi iránytűtetoválások lehetnek kicsik és egyszerűek, vagy más fantasztikus mintákkal, például koponyával, horgonnyal, csillaggal, órával vagy szívvel párosítva, hogy még tartalmasabb legyen a megjelenés.

4.5/5 - (2 votes)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.