202 Oroszlán tetoválás minták és jelentése

Miért annyira népszerű minta az oroszlán tetoválás? Sokan vonzódnak a fenséges oroszlánhoz, mint az erő és a bátorság szimbólumához. Az oroszlánt gyakran a védelem és a hatalom szimbólumának tekintik. Az oroszlánhoz hasonlóan neked is erősnek és bátornak kell lenned ahhoz, hogy kiállj azért, amiben hiszel.

Az oroszlánt a történelem során úgy tisztelték, félték és tisztelték, mint egyetlen más állatot sem. Amellett, hogy egy gyönyörű testművészeti alkotás, az oroszlán tetoválás az erős jellemnek és robusztus személyiség szimbólumaként szolgál.

Az oroszlán tetoválás jelentése

Az oroszlánok számos tulajdonságot képviselnek, többek között:

 • Hatalom
 • Igazságosság
 • Az isteni és a spiritualitás
 • Figyelem és éberség
 • A tekintélyt és a vezetést.
 • Brutális erő
 • Bölcsesség és értelem
 • Becsület
 • Az Oroszlán csillagjegye
 • Győzelem
 • Bátorság
 • Család
 • Anyaság
 • Királyság és nemesség

 

Oroszlános tetkó variációk

Rengeteg stílus és forma áll rendelkezésre az oroszlán tetováláshoz. Lehet stilizált, mint például a buddhista és hindu művészetben, vagy ábrázolhatja az állatot valósághűen, mint például az afrikai és nyugati művészetben.

Törzsi oroszlán tetoválások

törzsi oroszlán tetoválás

A világ számos őslakos kultúrájában az oroszlán képe mélyen szent. A tetoválások világában a törzsi oroszlán tetoválások a legismertebb és legmegbecsültebb képek közé tartoznak, és gyakran abban a hitben készítik őket, hogy viselőjüket az oroszlán nemes tulajdonságai félelmetes és rettenthetetlen oroszlánná teszik.

Rasta oroszlános tetoválások

 

A rasztafári hagyományok központi alakja a Júdás hódító oroszlán. A Rasta oroszlánokat gyakran úgy ábrázolják, hogy egy etióp színekben pompázó jogart és egy arany koronát tartanak a kezükben. A Rastafari tolerancia, elfogadás és szeretet tanításai, valamint a mozgalom spirituális tanításaihoz való saját kapcsolatod előtt is tiszteleg.

Oroszlán és bárány tetoválás

oroszlán és bárány tetoválás
Oroszlán tetoválás alkar

Az oroszlánokat és bárányokat ábrázoló tetoválások az ó- és újszövetségi történetekre utalnak. A bárányok az ártatlanság, a spirituális tisztaság és a nőiesség szimbólumaként szolgálnak. Az oroszlánok a hatalom, az erő és a férfiasság szimbólumai. Ez a tetoválás ezt az egyensúlyt fejezi ki. Az oroszlánokat és bárányokat ábrázoló tetoválásoknak vallási vonatkozásai is vannak.

Az oroszlánt és bárányt ábrázoló tetoválás védelmet és egyensúlyt szimbolizál, és alkalmas arra, hogy valakit Krisztus követőjeként azonosítson.

Oroszlán és virág tetoválás

oroszlán és virág tetoválás
Oroszlán tetoválás nőknek

A finom virágok általában a nőiességet, a kecsességet, az eleganciát, a szépséget és a szerelmet jelképezik. Az oroszlánok a hatalom, a szenvedély és a férfiasság szimbólumai. Az oroszlán virág tetoválások látszólag egymástól független elemeket egyesítenek egyetlen képpé. A szenvedély és a nyugalom egyensúlyát képviseli.

Oroszlán és sárkány tetoválások

oroszlán és sárkány tetoválás

Mind az oroszlánok, mind a sárkányok hatalommal és erővel rendelkeznek. Nem törékeny lények. Mindkettő a saját birodalmának királya; a sárkány a mitikus lények felett uralkodik, az oroszlán pedig a dzsungel felett. A sárkány és oroszlán tetoválások az erőt, a hatalmat és a tekintélyt szimbolizálják.

Ordító oroszlán tetoválások

ordító oroszlán tetkó

Semmitől sem kell jobban félni és tisztelni, mint egy ordító oroszlántól. Az erő és a tekintély jeleként olyan valakinek mutatja magát, akivel nem lehet packázni. Válság idején az üvöltő oroszlánok azok, akik a legjobban ki tudják vezetni a csoportjukat a veszélyből. A legenda szerint az oroszlánkölykök halva születnek, de apjuk üvöltése kelti őket életre.

Oroszlán mancs tetoválás

oroszlán karom tetkó

A macska mancsa a haladást és az eredményességet szimbolizálja; ugyanez a jelentés az oroszlán mancsára is alkalmazható. Az oroszlánmancs tetoválás a haladás jelképén kívül a védelmet és a bátorságot is szimbolizálja. Az oroszlánmancsok a templomos lovagok pajzsán és páncélján díszelegtek, hogy hűségüket és bátorságukat, valamint az ártatlanok védelme iránti elkötelezettségüket jelképezzék.

 

Oroszlán tattoo minták

 

Az oroszlán tetoválás sok férfi és nő számára népszerű választás, mert az oroszlán erejét, bátorságát, hűségét és hatalmát jelképezi. Az oroszlántetoválás jelentése azonban nem csak magáról az állatról szól. Az oroszlántetoválás sok mindent szimbolizálhat, a kontextustól és a minták jelentésétől függően. Egy oroszlán tetoválásnak mélyebb jelentése is lehet egy személy számára, például egy személyes tetoválás.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.