79 Szarvas Tetoválás – Jelentés, Minták és Ötletek

A szarvas tetoválások a legkülönbözőbb stílusban készülnek, a realisztikustól a karikatúraszerűig, a vintage-től a modernig. A legtöbb szarvas tetoválásnak azonban van néhány közös eleme: természetesen az agancs, a szarvasfej vagy a szarvasszem is. A szarvas mintákat régóta használják a természet olyan aspektusainak ábrázolására, mint a szabadság, a kegyelem és a szépség. Emellett olyan fogalmak képviseletére is használják, mint a védelem, a hűség és az alázat.

A szarvas tetoválás jelentése

A fent említett mítoszok, legendák és hiedelmek mellett a szarvasok a nyugati kultúrákban és a tetoválóművészetben is számos szimbólumra utalnak.

Az őz tetoválások a kedvességet, a szelídséget és az anyaságot szimbolizálják, míg a szarvas tetoválások az erőt és a függetlenséget.

A szarvas általános képe a tetoválásokban a nemességet, a békét, az intelligenciát és a nyugalmat jelképezi. A szarvas a megújulás szimbóluma is, ami a faj egyik fő szimbóluma. Ez azért történik, mert a szarvasok minden évben levetik az agancsukat, hogy a következő évben újra kinőjenek, és az azt követő évben ismét ledobják.

Mivel a hímek minden évben újranövesztik az agancsukat, a méretük egyre nagyobb lesz, ami a kor előrehaladtával történő érés metaforája.

Népszerű szarvas tetoválás minták

A képzelet gyakorlatilag határtalan, ha szarvas dizájnötletekről van szó. Íme néhány inspiráció:

  • Törzsi szarvas minta – ahogy fentebb említettük, a szarvasok számos kultúrában, köztük a törzsi hagyományokban is szerves szerepet játszottak. A törzsi minták gyakran hordoznak spirituális jelentést, így ha egy olyan erős állattal kombinálják, mint a szarvas, a lehető legjobban átadják a tetoválásod jelentését. Ezek a képek remekül néznek ki.
  • Hagyományos szarvas minta – a hagyományos szarvas tetoválás merész fekete kontúrokat és élénk, sima színeket használ. Ebben a stílusban a realizmus különböző szintjeinek megfelelő képek hozhatók létre.
  • A geometrikus tetoválásként ismert geometrikus szarvasminták szimmetriát, egyenes vonalakat és geometrikus formákat használnak képek és minták készítéséhez, és jellemzően csak feketével varrnak. Mivel a szarvas sok kultúrában szent állat, és spirituális jelentőséggel bír, a szarvas lehet a tetoválás alapja.
  • Őz tetoválás – ha olyan tetoválást keresel, amely a szelídséget és a kedvességet szimbolizálja, az őz lehet a tökéletes ötlet. Az őzek kisebbek és világosabb színűek, mint a szarvasok, és általában nincs agancsuk. Az őzeket gyakran arányosan nagy szemekkel rajzolják, ami a lágyság és a félénkség érzetét kelti.
  • Szarvas koponya és agancs tetoválás jelentése. Bár a koponyát általában a halállal hozzák összefüggésbe, ez a minta az erőt, a termékenységet és a férfiasságot szimbolizálja. Cernunnos egy agancsos férfi volt, aki a kelta hagyományban az erdő védelmezőjeként volt ismert. A termékenység és az erő szimbóluma volt, és sokan voltak, akik agancsot viseltek szimbólumként.

 

Szarvas Tattoo Minták

 

Összegzés

Amellett, hogy Ázsiában már több mint 2000 éve széles körben használják gyógyászati kiegészítőként, az agancsból készült kivonatokat a nyugati világban az izomzat fejlesztésére és helyreállítására is használják. Az agancsok tényleges működésére vonatkozó bizonyítékok azonban hiányoznak, így ez placebónak minősül.

A vikingek fésűkészítésre, nyergekhez, fegyverekhez, sőt játékokhoz is használták. Ma már több mint 1000 éve szinte mindenben megtalálható az agancs, amit a szerszámoktól kezdve a fegyvereken át a díszítőelemekig használtak.

A valósághű szarvaskoponyáktól a menő szabadtéri jelenetekig rengeteg szarvas tetoválási mintát csodálhattál meg.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.