Mit kell kérdezned a tetoválóművésztől mielőtt tetováltatnál?

A tetoválás elkészítése előtt mindig ajánlott egy rövid konzultáció a tetoválóművésszel. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozd ki új tetoválásodból, a lehető legtöbb kérdést kell feltenned. Az is fontos, hogy tájékozódjon a hátteréről és egyéb olyan információkról, amelyek segítenek a döntés meghozatalában.

tetoválóművész

Hány év tapasztalattal rendelkezik a tetoválóművész?

Az első dolog, amit meg kell tenned, hogy megtudd, mióta létezik a szalon. Ebből megtudhatod, hogy a tetoválási munka minősége jó-e, és hogy az üzletnek jó híre van-e. Mindig érdemes a helyi hatóságokat is megkérdezni, hogy kiderüljön, nem érkezett-e panasz a tetoválószalonra az elmúlt években.

Milyen képesítéssel rendelkezik?

Tudd meg azt is, hogy rendelkezik-e valamilyen képesítéssel. Ha a berendezéseket nem tartják tisztán, könnyen fertőzések és más betegségek is elkaphatók. A tetoválóművészek számára létfontosságú, hogy legyen tapasztalatuk a tűkkel kapcsolatban, mivel napi szinten foglalkoznak velük. A tetoválóművész tapasztalata és bizonyítványa jó képet adhat arról, hogy mire számíthatsz tőle.

Érdemes elolvasni: Tippek a tetoválás hibák elkerülésére

Milyen garanciát vállal?

Azt is kérdezd meg, hogy a tetoválóművész vállal-e garanciát a munkájára. Nyilvánvalóan jogod van arra kérni a tetoválóművészt, hogy javítsa ki, ha a tetoválásod nem úgy sikerül, ahogy vártad. A minőségi tetoválóműhelyek ezt gyakran fizetés nélkül is megteszik. A tetoválóműhely visszatérítési politikája is lényeges, különösen akkor, ha nem vagy elégedett a műalkotással vagy a minőséggel.

Elcseszett tetkó

Mennyibe fog kerülni?

Ugyanilyen fontos figyelembe venni a költségeket is. Nyilvánvalóan tudni akarod a teljes árat, mielőtt tetováltatsz vagy bármibe beleegyezel. A nagyobb tetoválások elég költségesek lehetnek, de még a legkisebb tetoválások is drágák tudnak lenni, ha nincs sok pénzed. Ha előre ismered a költségeket, időt takarítasz meg, és elkerülöd a meglepetéseket.

Mit tud az egészségügyi kockázatokról?

A fertőzésekről is érdemes tudni. Egy jobb tetoválóművész el tudja mondani, hogyan előzheted meg a fertőzéseket, és tájékoztatást tud adni róluk. Továbbá a szolgáltatásaik ismertetésével elmagyarázzák neked, hogyan előzheted meg a fertőzéseket. Ha a fertőzésekről kérdezel, azt is el kell tudnia mondani, hogy pontosan mit kell tenned, ha úgy gondolod, hogy infekciót kaptál.

Kapcsolódó: Mire figyelj oda ha tetoválást akarsz

Tud-e segíteni a fájdalom csökkentésében?

Kérdezd meg, hogy van-e mód arra, hogy segítsenek neked, ha félsz a tűktől. Ne félj megkérdezni, hiszen sokan félnek a fájdalomtól. A tetováláshoz tűkre van szükség, mert másképp nem lehet tintát juttatni a bőr alá. Ügyelj arra, hogy a tetoválóművész tudja, ha félsz a tűktől. Lehet, hogy tud néhány extra lépést tenni, hogy a folyamat a lehető legkevésbé zavaró legyen.

Összegzés

A tetoválás előtt kérdéseket feltenni sosem rossz ötlet. Mindig távozz, ha a tetoválóművész nem válaszol a kérdésedre, vagy elhamarkodottan viselkedik. A tetoválás mindig kockázatos, ezért a tetoválóművészeknek hajlandónak kell lenniük arra, hogy válaszoljanak minden kérdésedre. Ha van egy kérdéslistád, mielőtt meglátogatsz egy tetoválószalont, az segíthet eloszlatni az aggodalmaidat, és jobban fogod érezni magad a művésszel kapcsolatban.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.