300+ Dicsőséges sas tetoválás és jelentés

A sas tetoválások mérete és kialakítása változó. Szárnyaikat ábrázolhatják harcban széttárt módon, fán vagy hegycsúcson ülve, vagy csak teljes színben pompázva. Sok sas tetoválás a fekete-fehéren kívül más színeket is tartalmaz. Ha egy amerikai zászlót ábrázolnak, akkor az az ország büszkeségét vagy eszméit szimbolizálhatja. A sas karom tetoválások szintén népszerűek.

A sas az erő és a teljesítmény erőteljes szimbóluma, és számos bennszülött kultúra szent madara. Gyönyörű sasok a világ minden táján megtalálhatók, de az egyik leghíresebb és legerősebb a kopasz sas. A kopasz sas erőteljes karmairól, fenséges repüléséről és fenséges fehér tollazatáról ismert.

sas tetoválás
Sas tetoválás mellkasra

A sas tetoválás jelentése

A sas az Egyesült Államok szimbóluma, és gyakran a szabadságot, az erőt és a hatalmat jelképezi, de a sas tetkók mást is jelenthetnek. A sas általában a következők valamelyikét jelenti:

  • Világosság és fókusz
  • Hatalom
  • Erő
  • Spiritualitás
  • Lehetőséget
  • Szabadság
  • Bölcsesség
  • Férfierő vagy férfiasság

A sas tetoválás szimbolikája és változatai

A tetováláshoz kapcsolódó jelentést és szimbolikát megváltoztathatod a sas ábrázolásának módjával. Íme néhány sas tetoválási variáció és jelentésük.

A sas fejes tetoválásoknak többféle mintázata és mérete létezik. A kép lehet egyszerű fekete-fehér kép, vagy tartalmazhat több színt és bonyolult részleteket. Az összpontosítás és a látásmód a sasfej tetoválás jellemzői.

A repülő sas a szabadságot és a szellemi növekedést szimbolizálja. Ez a szimbólum egy kitárt szárnyakkal repülő sast ábrázol. Értelmezheted bölcsességként, erőként vagy lehetőségként is.

Törzsi sas tetoválások: A törzsi minták az indián és azték hagyományokban gyökereznek. Minden törzs egy sast ábrázol uralkodó pozícióban, hogy a hatalmat, az erőt és a bölcsességet szimbolizálja.

sas alkaron

Birodalmi sas tetoválás: Ez a minta egy címerre hasonlít, és a náci párt hivatalos szimbólumaként egy horogkereszt tetején használták.

Vad sast ábrázoló tetoválás. Néha a sas úgy tűnik, mintha harcra készen állna, kitárt karmaival. Egy ilyen tetoválás hatalmat, bátorságot és erőt jelképez. Jelképezheti az elszántságot is.

Az ülő sas az energiát, egészséget vagy védelmet jelképezheti, ha egy hegy vagy ág tetején található.

Hazafias tetoválások: A sas tetoválások gyakoriak a hazafias tetoválásokban, és tartalmazhatnak amerikai zászlót.

A sas toll tetoválás az indián őslakosok spirituális, gyógyító és a természettel való kapcsolatot jelképező szimbóluma. A sas tetoválás viselésével demonstrálhatod az őslakosok örökségét vagy a természethez való kapcsolatodat.

A karmaiban kígyót tartó sas konfliktust jelképez. A csata a bölcsességet a bosszúval szemben, vagy az ellentétes erők közötti konfliktust jelképezheti.

sasfej

Elhelyezés

A sastetoválás méretétől és kialakításától függően a tetoválás szinte bármely testrészre, például a vállra, a mellkasra vagy a hátra alkalmas. Egy kisebb méretű sastoll viselhető a kézen, a csuklón, a lábon vagy a bokán.

Sas tetoválás minták


Összegzés

Sokféle sas tetoválás létezik, különböző mintákkal és jelentésekkel. A legnépszerűbbek közé tartoznak az amerikai sasok, az európai sasok, a kopasz sasok, a keselyűk és a sólymok, a világra néző sasok és a világtérkép. Olyan tetoválások is népszerűek, amelyek egy személy életútját vagy az erő, a hatalom, a győzelem és a szabadság szimbólumát jelképezik.

Forrás: https://www.europamadarai.hu/sas-fajtak/

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.