200+ Légies Toll Tetoválás és Jelentés

A „toll” szónak több jelentése is van, többek között „könnyű és puha díszítésre vagy dekorációra szolgáló tárgy” és „embléma vagy hivatali jelvény”. Használható egy adott állat leírására is. Ebben a cikkben több különböző tolltípus jelentéséről és a toll tetoválásokban való felhasználásukról fogunk beszélni.

toll tetoválás

A toll tetoválás jelentése

Ezeknek a mintáknak általában a madárral kapcsolatos jelentésük van. A toll tetoválás jelentései a következők:

  • Kommunikáció
  • Szabadság
  • Bátorság
  • Tisztaság
  • Bölcsesség
  • Szellemiség
  • Megvilágosodás
  • Újjászületés
toll tetkó alkar

A tollak különböző típusai miatt a tetoválás jelentése a tetoválás mögött álló szándéktól függően változik. A toll tetoválások általában a tollas szárnyak által nyújtott szabadságot jelzik, amit a repülés képessége képvisel.

Egyes vallási kultúrákban a tollak angyalra is utalhatnak. Bár ezek még mindig a repülés képességére vonatkoznak, ebben az összefüggésben a tisztaságot és a spirituális kapcsolatot is szimbolizálhatják.

A kelta mitológia úgy vélte, hogy a tollak, különösen a holló fekete tolla a földi birodalom meghaladásának eszköze.

A tollak tetoválása az indián rituálék részeként és a tollak használata általában a madárszellemekkel való kapcsolat egyik módja, valamint az energia megtisztításának és tisztításának módja.


A madártoll szimbólum jelentése

A madaraknak a különböző kultúrákban gyakran különböző jelentéseket tulajdonítanak.

A bátorság szimbólumai

Az indián kultúrák a sastollakat a bátorság szimbolikája miatt értékelik. A sastollakat gyakran hordták magukkal a harcosok, amikor útra keltek. A tollakat a törzsi kultúrák általában a fejdíszek díszítésére használták, hogy a törzsön belüli magasabb státuszt jelképezzék. A történelem során a sastollak a bátorságot és a szabadságot szimbolizálják.

Az erény vagy a hiúság szimbólumai

A pávatollakban sok erény és hiúság rejlik, valamint gyönyörű színek. A pávatollakat a társak vonzására használják, de a páva a keresztény kultúrában az újjászületést is jelképezheti. A páva a hindu kultúrában a szerencsét és az együttérzést jelképezi. Más kultúrákban a pávához a királyi hatalmat társítják.

Az élet könnyedségének szimbólumai

A madarak és a tollak a levegőhöz kapcsolódnak, és az élet könnyedségét jelképezhetik. A madarak tollakkal rendelkeznek, amelyek segítenek nekik a hétköznapok fölé emelkedni. Ahogy új magasságokba jutunk velük, felnagyítjuk törekvéseinket. Ha tetoválásként tollakat viselünk a bőrünkön, örökölhetjük madárszerűségüket, és létünket fénnyel és inspirációval erősíthetjük meg.

A bölcsesség és az intelligencia jelképei

A bagoly tollazata a bölcsességet és az intelligenciát testesíti meg. A baglyokat vagy misztikus hagyományokhoz kötik – mint a varázslók és mágusok kedvelt társait -, vagy a mindenütt jelenlévő intelligenciához.

Mitológiai alakként a főnix az újjászületést és az örök életet jelképezi.

Nézd meg a legjobb galamb tetoválásokat itt.


Madártoll tetoválás minták

Mit árulhat el rólad ez a tetoválás

A madártoll tetoválásoknak számos típusa közül választhatunk. A sast ábrázoló tetoválást jellemzően a férfiak kedvelik az erő szimbólumaként, míg a toll a női spiritualitást jelképezi. Kitartásának emlékeztetőjeként egy toll tetoválást használhat egy nő.

A tollakat számos okból viselheted, a szabadság és a bátorság ünneplésétől kezdve az elveszett szerettedre való emlékezésig.

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.