Tetoválás fakulás – Amit tudnod el

Az évszázadok során a tetoválások az egyén hovatartozását, preferenciáit és egyedi nézőpontját tükrözték. Napjainkban a nők és a férfiak egyaránt egyre több tetoválást készíttetnek. Majdnem minden negyedik embernek van legalább egy tetoválása a testén.

A tetoválások maradandó jelek a bőrön. A tetoválás úgy jön létre, hogy tintát fecskendeznek a bőr alá. A tinta a tű gyors mozgásával kerül a hámrétegbe. A tinta lerakódik az epidermiszbe, és a bőr felveszi a színt. Amíg a tetováláson dolgozik, a művész letisztítja és fertőtleníti a sebet.

Miért következik be a tetoválás fakulás?

A tetoválás idővel kifakul, többek között a szél, a nap, a regeneráció és a víz hatására. A tetoválások a bőrrel együtt változnak, ahogy az nyúlik, zsugorodik és öregszik. A barnulás és a ráncok befolyásolják a tetoválás színét és tisztaságát.

Tetoválás fakulás

Milyen helyeken kell kerülni a tetoválásokat a fakulás miatt?

Vannak olyan helyek a testen, ahol a tetoválás nem ajánlott. Néhány területet békén kell hagyni, különösen azokat, amelyekkel sokat érintkeznek, súrlódnak és izzadnak. Minél több a súrlódás és az érintkezés, annál jobban kopik a bőr, és annál gyorsabban halványul a tinta.

Íme néhány olyan hely, amely nem tetoválásbarát:

Belső combok – Ülés vagy séta közben a combunk belső része hajlamos egymáshoz vagy a ruházathoz dörzsölődni.

A lábak és a bokák – a lábunkat nyilvánvalóan akkor használjuk, amikor járunk. Ezeket cipő és zokni fedi. Már csak emiatt is érdemes átgondolnod, hogy oda tetováltass.

Kéz és ujjak – szó szerint egész nap használod őket. A kéz valószínűleg a legtöbbet használt testrész.

fakuló ujj tetoválás

A fenék – egész nap a fenekünkön ülünk. A tetoválások itt valószínűleg gyorsabban elhalványulnak.

A hónalj – Ez a testrész izzad a legtöbbet. Rendkívül ritka, hogy az emberek tetováltassák a hónaljukat, de akik mégis megteszik, le a kalappal.


Milyen egyéb okai lehetnek a tetoválás fakulásának?

Tetováláshoz használt tinta

Az, hogy mennyire jól fog kinézni a tetoválásod, végső soron a tetováló tinta minőségétől függ. Ha rossz tintát használsz, akkor a szokásosnál gyorsabban halványulhat a tetoválásod, és több kárt okozhat, mint hasznot.

Egyes tetoválótinták jobbak, mint mások. Vannak olyanok, amelyeknek kiváló minőségű összetevői vannak, és vannak olyanok, amelyeknek pont az ellenkezője.

Színes tinták: világos kontra sötét

A világos színű tinták élénkek és szépen néznek ki. Sötét tintával kombinálva kiemelik a mintát és hangsúlyt adnak. Általában a fehér tinta halványul a leggyorsabban. Ezután a kék, a sárga, a zöld és a rózsaszín halványul a leggyorsabban.

Nem megfelelő utókezelés

Ahhoz, hogy a tetoválásod sokáig megmaradjon, megfelelően kell gyógyulnia. Ezért meg kell tanulnod, hogyan kell megfelelően ápolni.

Érdemes elolvasni: Hogyan gyógyul a tetoválás?

Kevés tapasztalattal rendelkező tetoválóművész

Vannak testrészek vastagabb bőrrel, és vannak olyanok, amelyeknek vékonyabb bőrrel rendelkeznek. Függetlenül attól, hogy a test mely részén dolgozik, egy tapasztalt tetoválóművész pontosan tudja, milyen mélyre kell mennie a tűknek.


Hogyan késleltessük a tetoválás fakulását?

Általánosságban elmondható, hogy egy tetoválás meddig marad egészséges és élénk színű, az attól függ, hogy mennyire jól gondozták a tetoválást az elkészülte után, valamint attól, hogy mennyire vigyázol a bőrödre. A tetoválásoknál a fertőzés mindig aggodalomra ad okot, de azt is biztosítani kell, hogy a tinta minél tovább megmaradjon. Néhány héten belül a legtöbb tetoválás teljesen begyógyul; a hegesedés megelőzése érdekében azonban nedvesen kell tartani.

A tetoválásokat leginkább a napozás veszélyezteti. A tetoválás pigmentjei ugyanúgy kifakulnak, ha napfénynek vannak kitéve, mint más festékek. A legnehezebben karbantartható színek a sárga és a vörös; a legkönnyebben és legstabilabban a kék és a fekete szín. Ahhoz, hogy a tetoválások színe élénk és friss maradjon, a tetoválásokat a bőr részeként kell fenntartani. Ha kimész a napra, mindig győződj meg róla, hogy a tetoválásodat eltakarod, valamint minőségi fényvédő krémet viselsz.

Megfelelő alkalmazással, gyógyulással és a naptól való védelemmel a tetoválások sokáig élénkek maradhatnak. Bár az idő és a nap határozott ellenségei a tetoválásoknak. Hiába a legjobb ápolás és védelem, amit csak adhatsz a tetoválásaidnak, azok idővel mégis megváltoznak.

Kapcsolódó: Tippek a tetoválás hibák elkerülésére

Mi a teendő, ha a tetoválás elhalványult?

tetoválás Újra színezés
Újra színezés és kifestés

Kifestés

Csak a kifakult részeket vagy az egész mintát is fel lehet javítani.

Újraszínezés

Előfordulhat, hogy a tetoválást át kell színeztetni, mivel a világos tinta gyorsabban halványul, mint a sötét tinta. Vedd ezt figyelembe, ha akvarell tetoválást szeretnél

Tetoválás elfedése

A cover-up segítségével a régi mintát egy újjal takarják el. Egy tapasztalt tetoválóművésznek kiváló javaslatai lesznek a régi tetoválás elrejtésére. A megfelelő művésszel a régi minták elfedhetők és megjeleníthetők egy új változatban.

Tetoválás elfedése
Tetoválás elfedése

Eltávolítás

Ha egy tetoválás kifakult, az utolsó lehetőség az eltávolítás. Abban az esetben, ha nem szeretnél több pénzt költeni a kifakult tetoválás kijavítására vagy elfedésére, és egyszerűen csak teljesen meg akarsz szabadulni tőle, a tetoválás eltávolítása megoldhatja számodra ezt a problémát.

inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.