Különböző típusú virág tetoválások és jelentésük

Sokféle virág tetoválás létezik, és mindegyiknek megvan a maga jelentése. Vannak, akik azért csináltatnak virágos tetoválást, hogy kifejezzék a természet iránti szeretetüket és a virágok szépségét. Mások egy boldog emlék emlékének emlékére varratják. Vannak olyan virágtetkók is, amelyeknek vallási vagy spirituális jelentésük van. Bármi legyen is az ok, biztosan lesz olyan virágtetoválás, amelyik tökéletes az ízlésednek!

Bazsarózsa

Bazsarózsa tetoválás

A bazsarózsa egy gyönyörű virág, amelynek számos különböző jelentése van. A bazsarózsákat gyakran használják tetoválásokban, és mindegyik mást szimbolizál. A pünkösdi rózsatetoválásokhoz kapcsolódó jelentések közül néhány a szerelem, a szerencse és a jólét. Jelképezhetik a nőiességet és a kecsességet is. A bazsarózsát az egyik legszebb virágnak tartják, így nem meglepő, hogy gyakran használják. Ha olyan szimbólumot keresel, amely minden jót képvisel az életben, a bazsarózsa virág tetoválás tökéletes választás lehet számodra.


Százszorszép

Százszorszép tetoválás

A margaréta tetoválásoknak sokféle jelentése lehet, viselőjük személyes hitétől és tapasztalataitól függően. Egyesek számára a százszorszépek az ártatlanságot és az új kezdeteket jelképezik, így tökéletesek az élet újrakezdését megörökítő tetoválásokhoz. A tisztaságot, az őszinteséget és a hűséget is szimbolizálhatják. A százszorszép virág tetoválásokhoz kapcsolódó egyéb jelentések közé tartozik a türelem, az egyszerűség és a vidámság.


Lótuszvirág (Mandala)

Lótusz virág tetoválás
Lótuszvirág tetoválás

A lótusztetoválások évszázadok óta léteznek, és sokféle jelentéssel bírnak. Jelképezhetik a tisztaságot, a spirituális növekedést és a megvilágosodást. A lótuszvirágot gyakran a hindu és a buddhista valláshoz kötik, ahol a tisztaság és az isteni szépség szimbóluma. Sok ember számára a lótusz tetoválás az önfelfedezéshez és a megvilágosodáshoz vezető utat jelképezi.

Tudj meg többet: 85+ Mandala tetoválás és jelentésük


Napraforgó

napraforgó tetoválás

Nincs egyféle válasz arra a kérdésre, hogy mit jelentenek a napraforgó tetoválások. A virágot a történelem során sokféleképpen használták, így jelentése a kontextustól függően változhat. Vannak, akik azért csináltatnak napraforgó tetoválást, hogy jelképezzék a nap és a nyár iránti szeretetüket. Mások a remény vagy a hosszú élet szimbólumaként választják. A napraforgó a boldogságot, az örömöt és a pozitív energiát is jelképezheti.

Tudj meg többet: 96 Élénk napraforgó tetoválás és jelentésük


Hibiszkusz virág tetoválás

Hibiszkusz virág tetoválás

A hibiszkusz tetoválásoknak személyes és egyetemes jelentésük is van. Számos dolgot jelképezhetnek, a szerelemtől és az ártatlanságtól kezdve az életen át a halálig. Sok ember számára a hibiszkusz tattoo az élet szépségét és törékenységét szimbolizálja. A virágot gyakran használják a nőiesség, a kecsesség és a tisztaság jelképeként. Az újjászületés szimbólumának is tekinthető, mivel a hibiszkusz minden évben újra virágzik, még akkor is, ha a fagy vagy a szárazság károsította.


Cseresznyevirág

cseresznyevirág tetoválás

A cseresznyevirág tetoválás népszerű választás mind a férfiak, mind a nők körében. Gyakran választják őket gyönyörű és finom megjelenésük, valamint szimbolikus jelentésük miatt. A cseresznyevirág tetoválások számos különböző dolgot jelképezhetnek, például a szerelmet, a reményt, az új kezdeteket és az ártatlanságot. Az élet mulandóságát is szimbolizálhatják, ezért gyakran választják olyan emberek, akik veszteséget éltek át.

Bővebben: +80 Cseresznyevirág tetoválás ötlet és jelentése


Orchidea

Az orchideás tetoválások egyre népszerűbbek, nemcsak azért, mert gyönyörűen néznek ki, hanem azért is, mert olyan jelentéseket hordoznak, amelyek különlegesek viselőjük számára. Az orchideák számos dolgot jelképezhetnek, például az erőt, a szépséget, a szerelmet, a luxust és a nőiességet. A görög istennővel, Aphroditéval is kapcsolatba hozhatók, akit gyakran ábrázolnak orchideát tartva. Ha azon gondolkodsz, hogy orchidea tetoválást szeretnél, fontos, hogy átgondold, mit jelent számodra a virág, és milyen mintát szeretnél. Az orchideát sokféleképpen lehet tetoválásban ábrázolni, így megtalálhatod azt, amelyik tökéletesen kifejezi a személyiségedet.


Rózsa tetkók

rózsa női tetoválás nyakon

A rózsát ábrázoló tetoválások mind a férfiak, mind a nők körében népszerűek. Különböző színekben, méretekben és stílusokban kaphatók. A rózsát régóta a szerelem és a szépség szimbólumának tekintik. Szirmai állítólag az öt emberi érzékszervet jelképezik: a szaglást, a látást, a hallást, az ízlelést és az érintést. A rózsának számos más jelentése is van, többek között a szenvedély, a bátorság, a remény és a boldogság.

Bőebben: +230 Rózsa tetoválás minta és jelentésük

Liliom

A liliomot gyakran társítják a tisztasággal, a tisztasággal és az ártatlansággal. Jelképezhetik az új kezdeteket, a reményt és az újjászületést is. Sok ember számára a liliomtetoválással ezeket a tulajdonságokat akarják jelezni magukban vagy valakiben, akit csodálnak. A liliom az anyaság, a termékenység és a bőség szimbólumaként is használható.


Pipacs

pipacs tetoválás

A pipacsot évszázadok óta az emlékezés szimbólumaként használják. Gyakran látható tetoválásokon a katonai szolgálatot teljesítők előtt tisztelegve. A pipacsos tetoválás a reményt és az új kezdeteket is jelképezheti. Viselhetjük a tisztelet jeleként azok iránt, akik életüket vesztették a csatában, vagy bármilyen jelentős életeseményre való megemlékezésként.

Tudj meg többet: 130+ Nőies pipacs tetoválás és jelentésük

Pitypang

pitypang tetoválás

A pitypangos tetoválásoknak sokféle jelentése lehet, attól függően, hogy ki kapja a tetoválást és milyen mintát választ.

Néhányan azért tetováltatnak pitypangot, hogy a reményt jelképezzék. A pitypang arról ismert, hogy nehéz körülmények között is képes növekedni, és a magjai nagy távolságokat képesek megtenni a széllel. Ez teszi a rugalmasság és a remény szimbólumává.

Mások azért tetováltatnak pitypangot, hogy a változást jelképezzék. A pitypang több növekedési szakaszon megy keresztül, a kis bimbótól a teljes virágon át a magok elszóródásáig. Ez jelképezheti a változást vagy a növekedést valaki életében.

Még több ötlet: 55+ Elbűvölő pitypang tetoválás és jelentése

5/5 - (1 vote)
inked.hu

Rólunk

A tetoválási ötleteket illetően rengeteg választási lehetőség van. Ha tetoválást szeretnél, a minták listája végtelennek tűnhet. Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő dizájnt. A megfelelő tetoválásnak olyannak kell lennie, ami személyes és jelentőségteljes számodra. A rossz minta kínos vagy irritáló lehet számodra a későbbiekben. Ebben a blogban a legjobb mintákat és azok jelentéseit osztom meg veled.